Tabu
Image default
BEAUTY

Ar trebui să vă clătiți fața după ce ați folosit apă micelară?

Apa micelară este adesea primul produs de îngrijire a pielii pe care îl folosim. Și, multora dintre voi le place să o aplice ca demachiant. Cu toate acestea, rămâne o dezbatere în jurul utilizării sale: ar trebui să vă clătiți fața după ce ați folosit această apă sau nu? Dr Shereene Idriss, dermatolog de succes, dezvăluie un răspuns pe TikTok.

Cunoașterea tipului tău de piele este una, dar a ști să ai grijă de el zilnic este alta. Este important să acționezi corect pentru a nu-l deteriora și nici a-l irita, dar și pentru a folosi produse bune. În funcție de natura pielii tale, incluzi în rutina ta de îngrijire: demachiante, creme hidratante, seruri fără a uita de apele micelare. Foarte renumită în lumea îngrijirii pielii, folosirea apei micelare, care acționează ca un demachiant, este uneori confuză. Dermatologul american Shereene Idriss dezvăluie pe contul său TikTok dacă e corect să ne curățăm fața după contactul cu apa micelară.

Ar trebui să clătiți apa micelară?

Apele micelare au particularitatea de a conține micelii în formulele lor. Acești agenți tensioactivi fac posibilă curățarea, „captarea eficientă a impurităților găsite pe suprafața pielii” dar și îndepărtarea machiajului destul de eficient și rapid. „Dacă folosești un tampon de bumbac cu apă micelară, îți va îndepărta miceliile de pe față, exprimă dermatologul. Deci, „tehnic nu este nevoie să-ți clătești pielea, după curățarea feței folosind acest produs”.

Cu toate acestea, dermatologul remarcă. „Dacă te machiezi și te demachiezi cu apă micelară, îți vei da seama că rămân reziduuri pe piele când o ștergi cu un șervețel”, spune dermatologul. Va fi apoi necesar să „clătești, dar dacă călătorești și nu poți folosi apa din regiunea în care te afli, atunci apa micelară este mai bună decât nimic”.

Când și cum se folosește apa micelară?

Apa micelară este un tratament facial care se aplică cu bumbac pe toată fața, inclusiv pe ochi și gât. O poți folosi dimineața înainte de aplicarea cremei de zi și seara pentru a îndepărta machiajul înainte de a începe rutina de îngrijire a pielii. Dr Shereene Idriss spune „ o folosesc ca prim demachiant, apoi „îmi curăț fața cu un produs de curățare potrivit tipului meu de piele”.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Gene Spectaculoase: Descoperă Secretele unui Machiaj de Ochi Impresionant

Tabu Tabu

Te ingrasi? Iubitul tau ar putea fi cauza

Dieta secreta a Biancai Rus! Isi mentine silueta cu… slanina

ALEXANDRA STAN – foto provocatoare!

Cum îngrijești pielea afectată de săpun și dezinfectantul pentru mâini

Andreea Damian

In doar 5 pasi iti pregatesti tenul pentru primavara

realitatea

Scrie un comentariu