Home > Agenda > stiri > Artistul de la metrou KEITH HARING, omagiat de Google

Artistul de la metrou KEITH HARING, omagiat de Google

Keith Haring este omagiat de Google, pe 4 mai, la 54 de ani de la nastere. Pictorul Keith Haring, in memoria caruia Madonna a participat la un concert de binefacere si a donat banii unei fundatii anti-SIDA, a fost unul dintre artistii pop cei mai iubiti ai New York-ului. A murit tânar, dar a lasat în urma o uriasa colectie de desene, picturi si sculpturi.

Keith Haring s-a nascut in Reading, Pennsylvania si a crescut in Kutztown cu mama sa, Joan Haring, si tatal lui Haring Allen, un caricaturist. Keith a indragit arta de la o varsta frageda. Din 1976 pana in 1978 a studiat arta comerciala dar si-a pierdut repede interesul si s-a mutat la New York pentru a studia Artele Frumoase. La 19, ajuns la New York, Keith Haring a devenit interesat de contururile groase, caracteristice artei graffiti, realizand astfel de creatii in metrourile americane si imprietenindu-se cu asa-numitul „copil” al acestei arte: Jean-Michel Basquiat.
În volumul 21 al colectiei American Art se afla un articol despre Keith Haring, “radiantul copil al lui Cristos”. Artistul, desi devenise cunoscut datorita lucrarilor sale inspirate din metroul new-yorkez, picta cu inspiratie si pasiune mânastiri.

Desenele bizare, dar pline de energie, ale lui Haring au fost aplicate pe o gama larga de produse, de la tricouri pana la un balon, in anul 1989. Keith Haring a murit pe 16 februarie 1990 de SIDA. Ca o celebrare a vietii sale, Madonna a participat la un concert de binefacere pentru bolnavii de SIDA in memoria lui Keith Haring.

Articole asemanatoare
Angajații Google – marș de protest din cauza comportamentului companiei față de femei
Google e acuzat public de hărţuire şi de discriminare sexuală
Cele mai populare cautari pe Google in 2014
Iată de ce nu ar trebui să-ţi alegi partenerul din mediul online!

Loading...

Comenteaza acest articol

Artistul de la metrou KEITH HARING, omagiat de Google

by   1 min
0