Tabu
Image default
lifestyle

Gay Travel – Istanbul

De-a lungul călătoriilor nostre, era imposibil să nu ajungem și la… Istanbul! Istanbulul este un oraș unic din toate punctele de vedere și mai ales pentru că a reușit cu succes conservarea vestigiilor istorice.

Moscheea Albastră a fost construită între anii 1609 și 1616 de către celebrul arhitect Memmet Aga. A primit această denumire datorită mozaicului albastru din interior. Construirea ei a fost un tribut adus superiorității islamice. Palatul Dolmabahce este foarte asemănător Palatului Versailles din Franța, stilurile arhitectonice au aceiași influență. Uimește vizitatorii cu mărimea și frumusețea lui, impozanta sală de receptie cu peste 50 de coloane.

Se spune că Istanbulul este cel mai tolerant oraș din Turcia atunci când vorbim despre viața gay. Aici homosexualitatea nu este chiar legală, pentru opinia publică rămâne încă un subiect tabu. Zona gay din Istanbul o găsim în districtul Taksim, o zonaă" europeană" a orașului. Cu toate astea, steagurile Rainbow amplasate la intrarea unor localuri, atestă comunitatea gay chiar în centrul orasului.

În "cartierul gay" diversitatea este la ea acasă. Nu este de mirare să întâlnești un cuplu gay ținându-se de mână pe stradă, saune gay, restaurante, baruri, magazine și librării LGBT. Te poți caza la Star Holiday Hotel, un hotel cochet aflat în centrul orașului, (Divanyolu Caddesi No. 10, Sultanahmet, Istanbul 34122) mai exact paralel cu Moscheea Albastra despre care am discutat în rândurile de mai sus.

Ai toate mijloacele de transport în apropiere. Stația de tramvai la 20 de metri de hotel, Gara Eminonu/Sirkeci la 100 de metri, 500 de metri pana la mare… Îți recomandăm : DEJA VU, Sadri Alisik Sokak 26/1 – discotecă în aer liber, intrarea gratuită, muzica de calitate și foarte mulți băieți Excort. SUGAR CLUB, Saka Salim Cikmazi Caddesi 7 – modern si cu stil, savureaza o cafea turceasca in stilul LGBT SEAL BUTIK CAFE, Meselik , situat in fata bisericii ruse, un punct de intalnire a comunitatii gay. RUYA, Istiklal Caddesi 128 – cinema xxx, lasa-ti inhibitiile acasa daca te decizi sa vizitezi acest local. Iti dorim calatorie placuta la Istanbul.

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie și Brad Pitt, hotarati să adopte din nou

realitatea

Insomniacii, o comedie cu și despre nebuni

realitatea

Teri Hatcher se sărută cu Eva Longoria

realitatea

Radu Jude, dublu premiat la Festivalul de la Sofia

realitatea

Ghici cine…

realitatea

CARMEN NEGOITA A LUAT LECTII DE SURF SI A URCAT PE CEL MAI INALT VULCAN DIN PANAMA!

Scrie un comentariu