Tabu
LIFESTYLE

Aspirina ne ferește de cancerul intestinal

Aspirina pare a fi bună pentru orice. Un studiu efectuat recent în Marea Britanie indică faptul că o doză minimă e aspirină, luată în fiecare zi, diminuează considerabil șansele de a dezvolta cancer intestinal. Acest tratament preventiv este indicat pentru toate persoanele, indiferent de dietă sau stilul de viață.

Astfel, o doză 75 de miligrame de aspirină pe zi, adică mai puțin decât doza administrată copiilor, luată pe o perioadă cuprinsă între doi și trei ani scade cu 19% probabilitatea de a face cancer interstinal. Dacă repetați tratamentul până la cinci ani riscurile scad cu 24%, iar prelungirea acestuia până la 10 ani înseamnă diminuarea riscului cu 31%. O pastilă obișnuită conține între 300 și 900 de grame de aspirină.

Aspirina nu are, însă, niciun efect în cazul în care o persoană suferă deja de cancer intestinal. Această formă de cancer este a doua ca număr de îmbolnăviri la nivel mondial. Doar în Anglia mor în fiecare an peste 16 mii de persoane din acestă cauză. Studiul a fost făcut după ce o serie de observații efectuate de-a lungul mai multor ani au arătat că aspirina previne dezvoltarea acestei maladii.

Studiul a fost efectuat pe 2.800 de persoane bolnave de cancer și 3.000 de persoane sănătoase. Aceeași doză de aspirină, 75 mg, este recomandată și pacienților care se refac după atacuri cardiace.

ARTICOLE SIMILARE

Luna inimii cu Becel

realitatea

Orașul european preferat de milioane de turiști va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

Andreea Damian

Cât costă cazarea la cele mai mari festivaluri din România, în 2023

Andreea Damian

Uite cat de bine seamana fiica Oanei Cuzino cu mama ei!

Facebook și Instagram riscă să fie închise în Europa

Andreea Damian

“Gata cu inmormantarile.” Replica “macabra” data de Paul Walker intr-o scena stearsa din “Fast and Furious”

Scrie un comentariu