Tabu
CULTURE

Bobby Păunescu, întâlnire de senzație cu Milt Bearden, fost șef CIA pe Europa și fosta Uniune Sovietică, cu care lucrează la filmul românesc „Fantomele” despre spionii profund conspirați din anii ‘70

Omul de film Bobby Păunescu stă de o săptămână la Roma cu Milt Bearden, fost șef al CIA pe toată Europa de Vest, Centrală, Est și spațiul ex-sovietic până în ‘96 acum consultant la filmele despre spionaj. Împreună lucrează la filmul românesc „Fantomele” despre spionii profund conspirați din anii ‘70). În octombrie, filmul intră în producție.

Consultantul Milt Bearden, un fost ofițer de rang înalt al CIA, care a activat în fostul spațiu sovietic, va participa la realizarea filmului românesc.

Retras din activitate, Bearden a devenit autor al mai multor cărți și comentator al trusturilor media din SUA, pentru ca, începând cu 1998 să devină și consultant de film pentru producții care aduc în prim-plan tema spionajului.

Acesta a lucrat, printre altele, cu Robert de Niro pentru realizarea filmelor Ronin și Meet the Parents, oferind totodată consultanță și pentru filemele The Good Shepherd ( Robert de Niro, Angelina Jollie , Matt Damon) și Charlie Wilson’s War, realizat de către Mike Nichols cu Tom Hanks in rolul principal. 

În același timp, Milt Bearden a participat în cadrul unor celebre documentare precum Secret Warriors (Discovery Channel), Covert Action (BBC), The Power of Nightmares (BBC2), and Heroes Under Fire (The History Channel).

Înrolat în CIA în 1964, Bearden a fost spion american timp de 30 de ani și șef de stație în mai multe țări, printre care și Germania sau Pakistan, dar și șeful spațiului sovietic și est-european în perioada destrămării URSS. Spionul CIA a jucat un rol extrem de important și în înfrângerea URSS din campania militară din Afganistan, derulată între 1979-1989, antrenând și oferind sprijin logistic pentru celebru serviciu de intelligence pakistanez ISI, care la rândul său a sprijinit rezistența mujahedinilor.

Scenariul filmului Fantomele este scris de către Bobby Păunescu și Kent Jones, colaborator al lui Martin Scosese și președintele cunoscutei Societăți de Film Lincoln Center.

Așa cum reiese chiar din titlu, producția, al cărui buget este de peste 24 milioane de milioane de dolari, este bazată pe fapte reale, privind activitatea spionilor deplin conspirați, care au făcut sacrificii enorme pentru a-și desfășura activitatea în slujba țării. Acțiunea are loc în anii ’70 în plin Război Rece, atunci când România făcea parte din Pactul de la Varșovia, România  fiind totodată un actor extrem de relevant pe scena internațională.

“În perioada Războiului Rece, România avea unul dintre cele mai bune servicii de intelligence din regiune. Mult peste vecinii săi. Am ales să mă alătur acestui proiect ca urmare a capacității și profesionalismului de care domnul Păunescu a dat dovadă. Am citit scenariul și este unul excepțional”  a declarat Milt Bearden.

Fantomele este o coproducție România-Italia-Statele Unite și va fi filmată în proporție de 70% la studiourile Buftea. Pentru realizarea filmului, vor participa și faimoasele studiouri Paramount și 20th Century. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

De 8 Martie primele femei ale politicii din România au gătit, cele din Spania au protestat

Dora Constantinovici

Premiile Oscar 2024: s-a stabilit cine va fi gazda spectacolului 

Andreea Damian

Amazon plăteşte 25 de milioane de dolari pe documentarul despre Rihanna

Andreea Damian

Cum arata Bianca Rus cand si-a facut aparitia in showbiz!

RECENZIE – The Florida Project – un film despre cei care au totul și nimic

Celebritati nascute pe 25 iunie!

realitatea

Scrie un comentariu