Tabu
Image default
CULTURESlider

Buna Vestire la MȚR ⎢ Expoziția „Crinii dragostei”

În perioada 23 martie — 4 aprilie 2021, la Muzeul Național al Țăranului Român veți putea vizita expoziția inedită de icoane pe sticlă și sfinte cruci, intitulată „Crinii dragostei” și organizată cu ocazia sărbătorii creștin-ortodoxe a Bunei Vestiri. Creațiile sunt realizate de elevii Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” și ai Clubului de pictură „Ușor, ușor, pășim în lumea artelor…”. Expoziția este curatoriată de profesoara și artista plastică Maria Roxana Ciotă. 

Iubirea pentru Maica Domnului, în al cărei chip minunat copiii își văd adesea propriile mame, i-a însuflețit și anul acesta pe artiștii mici și mari ai Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”.

Pentru ei, drumul către Sfintele Paști sau „drumul Păresimilor” este încununat, an de an, de bucuria întâlnirii cu Maica Domnului, în Ziua Bunei Vestiri. 

Icoanele lucrate de ei, sfintele cruci modelate și pictate sunt darul către ființele dragi pentru care Maica Domnului este modelul absolut. Mame, dăscălițe, bunici, primesc și ele, în această zi „Crinii dragostei”, din mâini iubitoare și calde inimi de copii.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 23 martie, la ora 16:30, în Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Țăranului Român, iar invitata specială a evenimentului este Doina Lavric-Parghel.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu până la 4 aprilie 2021, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Luni este închis. Intrarea este liberă.

ARTICOLE SIMILARE

Noaptea Studiourilor Foto: 20 de studiouri, peste 1500 de vizitatori

Sărbătoritul zilei

realitatea

Michael Douglas se teme pentru copiii lui

Andreea Damian

China “creează doi miliardari pe săptămână” potrivit unui raport financiar

realitatea

Alexandru Papadopol: Popescu à la grecque

MET GALA 2021 | Cele mai uimitoare machiaje și coafuri

Andreea Damian

Scrie un comentariu