Tabu
lifestyle

Cardul de credit a ajuns motorul de crestere al bancilor

In conditiile in care creditele ipotecare au ajuns pasari rare, iar creditul cu buletinul este istorie, bancile din Romania au gasit o noua nisa potential generatoare de profit: cardurile de credit. Mai multe banci romanesti, printre care BCR sau Garanti Bank, au in plan dublarea portofoliului de carduri de credit in 2009, iar rezultatele din primul trimestru sunt mai mult decat incurajatoare.

”In primul trimestru al lui 2008 au fost emise 3.500 carduri, iar in primul trimestru al acestui an aceasta valoare a fost de sase ori mai mare”, a spus pentru MONEY EXPRESS si Ilgaz Kaya, Director Carduri al Garanti Bank Romania. Unele banci nici macar nu mai asteapta sa le vina clientii la sucursale si sa ceara un card de credit – acestia il primesc in cutia postala in plic fara ca macar sa-l fi solicitat.

”Vrem sa transformam cat mai multi clienti de card de debit cu bonitate in clienti de card de credit”, a spus recent Dominic Bruynseels, CEO BCR, intrebat de ziaristi care vor fi motoarele de crestere din 2009 ale celei mai mari banci din Romania. Chiar si Cetelem, cea mai mare companie de credite de consum din Romania, se va concentra mai mult anul acesta pe carduri. Cititi in MONEY EXPRESS  de ce este atat de atractiva creditarea pe card in plina criza. (Georgiana Stavarache)

ARTICOLE SIMILARE

Pamela Anderson ajută focile aproape dezbrăcată

realitatea

Tot mai multe femei suferă de sindromul Bridget Jones

realitatea

COCO, nevasta lui Ice-T, e romanca! FOTO cu cel mai celebru FUND din lume!

Mariah Carey, îngrijorată de kilogramele în plus

realitatea

Cele mai socante campanii anti-anorexie

realitatea

Nicole Kidman se pregătește de adopție

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu