Home > Lifestyle > Stiri > Cardul de credit a ajuns motorul de crestere al bancilor

Cardul de credit a ajuns motorul de crestere al bancilor

In conditiile in care creditele ipotecare au ajuns pasari rare, iar creditul cu buletinul este istorie, bancile din Romania au gasit o noua nisa potential generatoare de profit: cardurile de credit. Mai multe banci romanesti, printre care BCR sau Garanti Bank, au in plan dublarea portofoliului de carduri de credit in 2009, iar rezultatele din primul trimestru sunt mai mult decat incurajatoare.

”In primul trimestru al lui 2008 au fost emise 3.500 carduri, iar in primul trimestru al acestui an aceasta valoare a fost de sase ori mai mare”, a spus pentru MONEY EXPRESS si Ilgaz Kaya, Director Carduri al Garanti Bank Romania. Unele banci nici macar nu mai asteapta sa le vina clientii la sucursale si sa ceara un card de credit – acestia il primesc in cutia postala in plic fara ca macar sa-l fi solicitat.

”Vrem sa transformam cat mai multi clienti de card de debit cu bonitate in clienti de card de credit”, a spus recent Dominic Bruynseels, CEO BCR, intrebat de ziaristi care vor fi motoarele de crestere din 2009 ale celei mai mari banci din Romania. Chiar si Cetelem, cea mai mare companie de credite de consum din Romania, se va concentra mai mult anul acesta pe carduri. Cititi in MONEY EXPRESS  de ce este atat de atractiva creditarea pe card in plina criza. (Georgiana Stavarache)

Articole asemanatoare
Geanta perfecta din piele s-a nascut si o cheama Einer
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME
Războiul de cinci stele dintre Radisson și Marriott

Loading...

1 Response

  1. Heri

    Pentru iubitorii de munte stiexa portalul carpati.org. Aici iti poti face un cont, si te poti inscrie la turele propuse de altii care (de regula) au mai multa experienta.Majoritatea sunt ture de 2 zile, cu dormit la cort sau cabana, dar mai sunt si ture de o zi. De asemenea majoritatea sunt destul de grele, si daca spui ca nu ai mai fost de mult pe munte, e bine sa nu te inscrii la ele. Sunt insa ture si mai usurele.Iti recomand turele lui Razvan_ilie sau forestlander. De asemenea Andrey face ture fotografice in Ciucas, de o zi. Am fost si eu si urmeaza sa scriu despre ea, daca te va interesa.Ideea e sa nu te inscrii la ture daca nu ai echipamentul cerut sau daca nu esti sigura ca poti face fata (la diferenta de altitudine sau durata turei).Exista si ture de initiere, care sunt facute de administratorii portalului, insa in ultimul timp am vazut ca sunt din ce in ce mai grele.Daca mai ai intrebari, ma poti intreba , iti raspund cu mare drag.

Comenteaza acest articol

Cardul de credit a ajuns motorul de crestere al bancilor

by realitatea   1 min
1