Tabu
FASHION

Ce blugi să alegi în funcție de tipul tău de corp?

Căutarea perechii perfecte de blugi este o adevărată bătaie de cap. Caroline Baly, consultant de imagine, citat de Femme Actuelle, dezvăluie cum să alegi blugii ideali în care să te simți bine.

Într-un moment în care trendul ne duce de nas, este important să te simți bine în haine. Uneori este mai bine să ignorăm sfaturile înțelepte ale celor mai mari nume din modă pentru a alege piese care ni se potrivesc și în care ne simțim bine. Deși stilul tău este al tău, să știi că există în continuare linii directoare care ne permit să ne ghidăm asupra croielilor și materialelor cele mai potrivite tipurilor noastre de corp.

Talie înaltă, dar nu prea înaltă, mulată dar confortabilă, elastică dar de calitate… Găsirea blugilor visurilor tale este o adevărată provocare. Elementul principal constă în definirea nevoilor și dorințelor tale. 

Ce blugi să alegi pentru șolduri și coapse proeminente?

Pentru cei care doresc coapse conice, sfatul este să meargă cu materiale rigide, structurate: „Pânza japoneză sau pânza din denim sunt ideale spre deosebire de materialele moi”, explică Caroline Baly. Culorile închise sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru acest tip de corp. „Ajută la slăbirea piciorului”, adaugă ea. O altă piesă de preferat: blugii lungi. Potrivit Carolinei Baly, „acest lucru creează o iluzie optică și rupe rotunjimea”. Din punct de vedere al formelor, blugii drepti, țigară sau flare vor fi aliații tăi. „Evazărea are o tăietură din ce în ce mai largă de la coapsă. În niciun moment materialul nu se strânge în blugi evazați”, spune consultantul de imagine. Sfat suplimentar? Poartă pantofi în aceeași culoare ca blugii tăi pentru o siluetă și mai zveltă.

Ce blugi să alegi pentru un efect push-up?

Pentru a combate fesele plate și a vă pune în evidență feminitatea, apelați la materiale elastice. Caroline Baly precizează: „Blugii strâmți, care strâng coapsele sau chiar picioarele întregi, vor permite feselor tale să iasă în evidență în contrast.” Ideea este să însoțească volumul. Ea mărturisește: „Toți blugii care au o țesătură ciupită la fese, sunt foarte eficienți pentru acest tip de siluetă.” Acest lucru va accentua formele. În ceea ce privește materialele, ea recomandă: „Alege materiale elastice, acestea vor evidenția curba feselor tale, spre deosebire de materialele rigide”. De data aceasta, optează pentru blugi în culori deschise care vor prinde lumina și astfel vor crește volumul de zece ori. În cele din urmă, mic pont în plus constă în a juca cu buzunare suplimentare la fese. „Concentrează-te pe buzunarele mici, situate în partea de sus a feselor”, adaugă Caroline Baly.

Ce blugi să alegi când ai burtă?

Consultantul de imagine recomandă mai întâi să alegeți blugi într-o mărime intermediară: „adică nu sunt nici blugi cu talie joasă, nici blugi cu talie înaltă, se așează la mijloc”. Ea explică: „Blugii cu talie joasă vor scoate în evidență micile umflături, iar modelul cu talie înaltă va promova efectul de gravidă”. Acesta este motivul pentru care versiunea intermediară este ideală. În plus, ca rezultat, cureaua va ajunge chiar la nivelul taliei, ceea ce va oferi un aspect învelit semnificativ. Ea mai recomandă: „Alege blugi cu mulți nasturi și o curea adevărată pentru că cu cât sunt mai multe cusături, cu atât abdomenul tău va apărea mai plat.

Ce pantaloni să alegi pentru a rafina silueta?

În cele din urmă, pentru așa-numitele tipuri de corp „mici”, Caroline Baly recomandă materialele structurate, foarte brute, foarte curate, precum denim și pânză japoneză. Ea spune: „Pentru a-ți lungi silueta, alege blugi cu o croială strânsă, cum ar fi blugii tip țigară, de exemplu. Ideea este să nu mergi pe un model strâmt. Blugii vor subtia și rafina astfel silueta. Din punct de vedere al lungimii, expertul recomandă să alegeți un model care să cadă la călcâi. De asemenea, sugerează să optezi pentru blugi cu talie înaltă, dând iluzia unor picioare lungi. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Primul Vegan Fashion Week: moda poate fi prietenoasă cu mediul

Andreea Damian

Noua colecție de pantofi a lui JLo conține mai mult adidași decât stiletto. Dar nu acesta era planul!

Andreea Damian

Gorgio Armani și-a prezentat la Milano colecția de primăvară-vară

realitatea

Etam 2011, Super sexy fashion show in 5 acte

realitatea

S-a lansat pistolul de gaurit Bosh cu cristale Swarovski

realitatea

Chanel Cruise 2022 Show | 5 lucruri de reținut de la prezentarea din Provence

Andreea Damian

Scrie un comentariu