Tabu
HEALTH

Ce rişti dacă mănânci produse de patiserie dimineața

Produsele de patiserie sunt consumate de majoritatea românilor, fiind alese des pentru micul dejun sau gustările dintre mese.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează că acestea nu sunt recomandate, în special dacă sunt consumate dimineața. 

Medicul Mihail Pautov trage un semnal de alarmă cu privire la consumul produselor de patiserie, în special dimineața.

Specialistul a explicat care sunt efectele consumului acestor produse, în cadrul unui clip pe TikTok.

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente, în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari și ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău.

Într-o jumătate de oră după ce am mâncat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi, a urmat o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și mi-a dat o senzație puternică de foame.

Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia”, a povestit medicul.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Masa de Paşte, mai periculoasă decât cea de Crăciun. Câteva sfaturi de la nutriționiști

Andreea Damian

Covid-19: 8 sfaturi pentru a sărbători Crăciunul în siguranță alături de cei dragi

Andreea Damian

Cel mai utilizat îndulcitor din lume, legat de cancer

Andreea Damian

Persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi cele asigurate, de la 1 iulie. Anunțul șefei CNAS

Andreea Damian

Vitamina soarelui – sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar

realitatea

Rețeta lui Carmen Brumă pentru un mic dejun delicios de post

Andreea Damian

Scrie un comentariu