Tabu
Image default
BEAUTY

Ce schimbări produce menopauza asupra pielii tale? (P)

Unul dintre procesele inevitabile și complexe care apar în viața unei femei este menopauza, care presupune încetarea ciclului menstrual. Aceasta aduce numeroase modificări la nivelul întregului organism, pornind de la scăderea densității osoase și apariția anxietății, până la disfuncții sexuale și îmbătrânirea pielii.

Dacă pentru unele femei, menopauza se instalează brusc, iar trecerea este lină, în alte cazuri, procesul este lung, cu multe manifestări. Află care sunt schimbările pe care menopauza le aduce asupra pielii și cum pot fi tratate acestea, din următorul articol.

Apariția ridurilor fine și/sau adânci

Chiar dacă la menopauză, schimbările la nivelul pielii diferă de la o femeie la alta, există modificări structurale, care apar în fiecare caz. Acum încep îmbătrânirea mai rapidă a pielii și subțierea epidermei. Primul simptom al îmbătrânirii vizibile a pielii la femeile la care s-a instalat menopauza implică pierderea fermității și a elasticității epidermei. Acest lucru duce la apariția ridurilor, care urmează treptat, după acest prim semn.

Diminuarea cantității de colagen

O componentă esențială din piele este colagenul, a cărui cantitate scade alert, după debutul menopauzei. Studiile au demonstrat că, în primii ani ai instalării menopauzei, o femeie poate pierde aproximativ 30% din cantitatea de colagen din piele, motiv pentru care se confruntă cu apariția ridurilor, a uscăciunii la nivelul feței și a mâncărimilor.

Mâncărimea și uscăciunea la nivelul pielii

Dezechilibrele hormonale care apar acum provoacă și scăderea cantității de estrogen, asociat cu producerea de uleiuri care ne mențin pielea hidratată. Uscarea pielii în timpul menopauzei reprezintă un fenomen larg răspândit, alături de mâncărimi generalizate, atât la nivelul feței, cât și la nivelul corpului. Cel mai probabil, mâncărimea va apărea pe față, pe gât, pe spate și pe piept, și, posibil, în zona coatelor sau pe brațe.

Alte schimbări la nivelul pielii

Odată cu instalarea menopauzei, pot apărea și alte schimbări la nivelul pielii, care includ apariția acneei, erupțiile cutanate sau petele pigmentare. Fără o cauză evidentă, există și alte stări pe care le pot experimenta unele femei: furnicăturile sau senzațiile de amorțeală la nivelul pielii.

Metode de prevenire și tratare ale afectiunilor pielii

Pentru că există atâtea schimbări la nivelul pielii, odată cu instalarea menopauzei, trebuie să ai grijă de tenul tău! Astfel, dacă-ți simți pielea uscată, folosește un produs de curățare a feței, cu acțiune delicată, și aplică o cremă hidratantă.

Nu uita de cremele antirid, adecvate vârstei și tenului tău, astfel încât să tratezi apariția liniilor fine de la nivelul ochilor. Protejează-ți pielea împotriva razelor UV și aplică, mereu, creme cu factor de protecție, indiferent de anotimp. La fel de benefice sunt și produsele cu peptide sau retinol, care stimulează producerea de colagen.

Nu în ultimul rând, un regim de viață sănătos, bogat în alimente naturale, te ajută să ai o piele curată și luminoasă. Bea multă apă ca să ai corpul hidratat și tenul tău să arate bine chiar și în această perioadă mai dificilă. Suplimente ca vitamina C, Omega 3 și peptidele din colagen au un rol la fel de important în menținerea unui ten sănătos și frumos.

Ține cont de sfaturile noastre și ai grijă de tenul tău la menopauză, astfel încât să previi, să diminuezi și să tratezi apariția numeroaselor probleme care apar la nivelul pielii, în această perioadă.

ARTICOLE SIMILARE

Pedichiura cu peşti vă poate îmbolnăvi grav

realitatea

Manichiură în două culori

DE NERECUNOSCUT! Cum ARĂTA Minodora în 1995, când avea doar 17 ani!

Tunsorile care alungesc silueta şi te fac să pari mai înaltă

Andreea Damian

A scăpat definitiv de acnee după ce a renunțat la acest aliment

Andreea Damian

Schimbare radicala de look! Andreea Raicu a renuntat la parul lung

Scrie un comentariu