Home > Agenda > Cocktail-uri cu imaginație la Barmaniada 2010

Cocktail-uri cu imaginație la Barmaniada 2010

Misiunea lor are la baza inainte de toate creativitatea, urmata de mult exercitiu in prepararea corecta a retetelor. Dupa ce au avut loc etapele de speed service si barista, am ajuns la etapa unde cocktailurile sunt in centrul atentiei: concursul de mixologie, care se va desfasura la Tonka Soul Café si va reuni peste 30 dintre cei mai priceputi barmani din tara.

Acestia vor concura, cate patru, cu cate o bautura creatie proprie, din categoriile Long Drink si Martini. Fiecare cocktail va fi preparat de trei ori, intr-un interval de sapte minute, iar diversitatea retetelor tine de imaginatia si experienta fiecarui concurent.

Probele vor fi jurizate atat tehnic, cat si degustativ si – asa cum ne-am obisnuit deja publicul – si de aceasta data vom avea parte de coordonarea unui profesionist de talie internationala: Thomas Aske – care va prelua rolul de presedinte al juriului. BARMANIADA este prima competitie anuala completa, dedicata celor mai buni barmani – si isi propune sa creeze o imagine profesionista a oamenilor din spatele barului.

Concursul exploateaza toate laturile meseriei de barman, desfasurandu-se pe parcursul a cinci etape – iar participantii sunt evaluati la standarde internationale. La finalul celor cinci etape, concurentul cu cele mai multe puncte acumulate urmeaza a fi desemnat “Barmanul anului”.

Evenimentul – organizat de Barmania si Tonka Soul Café – se afla anul acesta la cea de-a doua editie si vine cu noi provocari pentru barmanii interesati de a se perfectiona in meseria pe care o practica, dar si cu multe surprize pentru toti cei pasionati de bartending – fie ca vorbim de degustari de cocktailuri, retete ingenioase pe baza de cafea sau soiuri de vin.

Urmatoarele etape BARMANIADA 2010:
o Mixologie – 19 octombrie
o Sommelier – 16 noiembrie
o Working & Exhibition Flair – 14 decembrie

Scopul competitiei este motivarea barmanilor si pregatirea lor pentru concursurile internationale – iar un rol cheie il vor juca membrii juriului – veniti atat din tara, cat si de peste hotare. Printre juratii BARMANIADA 2010 se numara barmani de renume mondial, campioni internationali la flair, speed service sau barista, insa si bar-traineri de top, manageri de pub-uri si cafenele sau reprezentanti ai presei de specialitate.

Articole asemanatoare
Barmaniada, Working Flair and Exibition
Concurs: Castiga un set de coffe art si invata sa iti personalizezi cafeaua! ÎNCHEIAT
Barmaniada, etapa de barista
Barmani rapizi, creveți în sos roșu și petrecere în culori

Comenteaza acest articol

Cocktail-uri cu imaginație la Barmaniada 2010

by realitatea   1 min
0