Tabu
BEAUTYWhat's hot

Creierul ascundea secretul tineretii. In sfarsit, a fost descoperit!

Exista cativa soareci foarte norocosi care au reusit sa sfideze timpul, traind mai mult si avand o pielea tanara, mai mult timp. Dragele mele, avem tot dreptul sa fim invidioase! Din fericire pentru noi, acesti soareci au fost subiectul unui studiu creat de cercetatorii de la Colegiul de Medicina Albert Einstein, din New York, care si-au dorit sa descopere o sursa a imbatranirii si, evident, un mod de a o intarzia.

Mai exact, echipa de cercetatori a suspectat faptul ca creierul ar avea o legatura importanta cu imbatranirea corpului. Astfel, ei au reusit sa identifice o molecula care este mai crescuta la soarecii mai in varsta, comparativ cu cei tineri, in partea creierului care controleaza functiile automate ale corpului, cum ar fi metabolismul si tensiunea arteriala. Dupa ce au blocat aceasta molecula, animalele au trait cu 20% mai mult decat alti soareci si un declin mai lent al elasticitatii pielii, functiei cognitive, rezistentei musculare si osoase, dar si al flexibilitatii tendoanelor.

Imbatranirea la oameni poate fi influentata de un sistem similar. Chiar asa, tratamentele disponibile care pot reduce inflamarea la nivelul creierului ar putea contracta imbatranirea umana, dupa cum declara Guo Zhang, care a condus studiul.

Este foarte clar din studiul nostru ca multe aspecte ale imbatranirii sunt controlate de hipotalamus. Interesant este faptul ca este posibil – cel putin la soareci – pentru a face modificari la nivelul hipotalamusului pentru a incetini procesul de imbatranire si creste logevitatea,” a declarat Dongsheng Cai, autor si profesor de farmacologie moleculara la Colegiul de Medicina Albert Einstein (www.einstein.yu.edu).

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Invata sa te machiezi ca Marilyn Monroe

realitatea

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete noaptea. Consecințele sunt uimitoare

Andreea Damian

ROXANA NEMES, nuduri de blonda in biblioteca / FOTO

realitatea

Diana Cavallioti: Doresc să nu mai doresc

7 secrete de îngrjire a tenului dezvăluite de cosmeticiana lui Anne Hathaway

Andreea Damian

Antonia, DECLARAȚIE EMOȚIONANTĂ despre presupusa RELAȚIE cu Alex Velea

Scrie un comentariu