Tabu
FASHION

Croisettecore: noua tendință de modă care ne inspiră

Riviera Franceză a fost mult timp considerată unul dintre cele mai la modă locuri de pe planetă. Dovadă în acest sens este această nouă estetică la modă.

Timp de aproape un secol, Riviera Franceză a fost unul dintre acele locuri de coastă care atrage vedete de film de la Hollywood și icoane franceze cu un stil impecabil, fără efort. De la Cannes la Saint-Tropez, extinzându-se până în Provence, codul vestimentar al acestor regiuni este sinonim cu vara și dolce vita — caracterizat în special prin purtarea de pălării, ochelari de soare sau alte ținute ușoare și vaporoase.

Deși Cannes este cel mai adesea asociat cu prestigiosul său festival de film, orașul a fost un loc de vacanță preferat de zeci de ani. Unul dintre cele mai cunoscute locuri din oraș este cu siguranță Bulevardul de la Croisette, unde locuitorii și turiștii atenți la modă se întâlnesc pentru un aperitiv pe terasă după-amiaza, dar și pentru a se plimba prin numeroasele magazine de pe bulevard.

Imagine

Pentru a sărbători această modă caracteristică și atemporală, pe măsură ce sezonul de vară se apropie, vedetele prezente la cea de-a 77-a ediție a  Festivalului de Film de la Cannes onorează acest stil francez de sud — optând pentru o estetică elegantă și aerisită caracteristică Coastei de Azur, numită Croisettecore. 

Anya Taylor-Joy a deschis festivitățile cu look-urile ei captând energia prin excelență a Coastei de Azur, proiectată evident de Jacquemus. Actrițele Hunter Schafer și Selena Gomez au demonstrat, de asemenea, că jocul lor de modă a fost formidabil în aparițiile lor pe covorul roșu de-a lungul festivalului. Într-un cardigan și fustă șic tricotate, cu tocuri stiletto și un coc jos pentru Selena, în timp ce starul Euphoria și muza Mugler a adoptat o abordare diferită, de inspirație vintage, cu o rochie albă și o eșarfă Prada.

Imagine

Tendința Croisettecore nu încetează să inspire și poate fi adaptată după preferințele cuiva, așa cum ne demonstrează diversele vedete reperate pe Croisette anul acesta: rochie mini sau maxi, transparență sau opacitate, cu sau fără pălărie, tocuri, tonuri închise sau însorite… totul este să știi să găsești acel je ne sais quoi care lasă să strălucească o energie radiantă și relaxată, dar întotdeauna șic și rafinat.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai cochet butic

realitatea

Decizia suedezilor de la H&M, după ce au închis temporar magazinele și au făcut concedieri masive

Andreea Damian

Motivul ridicol pentru care majoritatea hainelor pentru femei nu au buzunare funcționale

Andreea Damian

Claudia Schiffer, retro în Muse

realitatea

GRAFFITI POP ART in colectia Manish Arora / VIDEO de la Paris Fashion Week

realitatea

Style tips Brigitte Bardot

Scrie un comentariu