Tabu
lifestyle

CULINAR TABU: Lasagna

INGREDIENTE
– paste(foi) speciale pentru lasagna
– 100 grame parmezan
– 500 grame cașcaval ras
– 1 kilogram carne tocată de vită
– 2 cepe medii
– 1 cățel usturoi
– 1 pahar mare de vin alb
– 300 grame pastă de tomate
– busuioc
– 60 grame unt
– 3 linguri de făină albă
– 0,4 litri lapte
– sare
– piper

Lasagna e un fel de mâncare ușor de făcut, dar care o să vă ia ceva timp. În compoziția ei intră două sosuri. Vedem întâi cum se fac acestea.

SOSUL 1. Roșu. Se toacă mărunt cepele și usturoiul și se pun la călit la foc mic vreo 3-4 minute. Apoi de adaugă și carnea de vită pe care o lăsați pe foc cam 30 de minute până se rumenește ușor. Adăugați din când în cand puțin ulei de măsline. După cele 30 de minute adăugați vinul și așteptați până acesta e absorbit de carne. Apoi adăugați pasta de tomate, busuiocul, sarea și piperul după gust. Lăsați pe foc cam 15 minute și e gata.

SOSUL 2. Bechamel se numește. Topiți 60 de grame de unt într-un vas și puneți peste el cele trei linguri de făină. Amestecați până ce făina se călește, iar conținutul devine omogen. Apoi adăugați puțin câte puțin laptele până ce conținutul devine o pastă
destul de consistentă.

Acum că avem cele două sosuri gata preparate, putem să pregătim lasagna pentru cuptor.

Înainte de toate trebuie fierte pastele. Le punem în apă clocotită și le lăsăm cam 5 minute. Între timp ungem o tavă cu ulei de măsline. După cele cinci minute oprim focul de sub paste și luăm oala de pe foc. Nu scurgeți apa, ci scoteți foile una câte una din apă pentru că există riscul să se lipească.

În continuare e simplu. Un strat de foi de lasagna, unul de sos roșu, unul de sos Bechamel, puțin cașcaval, puțin parmezan, un nou strat de foi de lasagna și așa mai departe. În total ar trebui ca la final să avem patru straturi de foi de lasagna și trei de sos roșu și Bechamel. Peste ultimul strat de foi de lasagna puneți puțin din sosul roșu, puțin din sosul Bechamel, mult cașcaval și mult parmezan. Apoi băgați la cuptor pentru 35 de minute la foc mediu până când cașcavalul de deasupra se rumenește.

Poftă bună!

ARTICOLE SIMILARE

Un writer’s block criminal

EXCLUSIV! Domnii preferă ţuicile – interviu cu Alexandru Dabija

Cum s-a imbracat ELENA UDREA la nunta ELENEI BASESCU

realitatea

CULINAR TABU: Cartofi cu multe lucruri bune și salvie. Åži salvia e bună!

realitatea

Suri Cruise este cel mai influent copil din lume

realitatea

Să intri într-un film

realitatea

Scrie un comentariu