Tabu
Image default
HEALTH

Cum ne poate îmbolnăvi consumul de pește. În ce condiții devine periculos

Carnea de pește are multe beneficii, dar pe cât de sănătoasă pare, pe atât de periculoasă poate deveni în anumite condiții.

Medicul Virgil Stroescu a explicat de ce consumul de pește ne poate îmbolnăvi. În cel mai rău caz, poate duce la moarte. Multe persoane aleg să consume această carne pentru că aduce organismului un aport de proteine și acizi grași Omgea 3, menține inima sănătoasă și reduce nivelul de colesterol. Carnea poate deveni toxică uneori, pentru că anumite sortimente de pește conțin cantități mari de mercur.

O toxiinfecție alimentară provocată de consumul de pește poate deveni chiar mortală. Specialistul Virgil Stroescu a făcut declarații șocante, după ce 142 de persoane au fost internate la spitalul de psihiatrie din Murgeni – Vaslui. Trei dintre ei au murit.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor. Prin urmare, din două părți este lovit omul. Se cam moare de la toxiinfecții. Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. În consecință omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a explicat medicul Virgil Stroescu.

Medicul mai spune că această carne poate duce la o toxiinfecție puternică. În general, aceste toxiinfecții se produc mai des la copii, atunci când merg în tabere sau excursii.

Deoarece este un mediu de cultură. Carnea este un mediu de cultură. La consumul de pește se întâmplă destul de des să se întâmple toxiinfecții. În mod normal, când apar toxiinfecții nu verifică nimeni produsele. Asemenea toxiinfecții alimentare se mai întâmplă la copii în excursii, în stațiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate părțile”, a spus Virgil Stroescu.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Alimentele care te pot face mai anxios în perioada de izolare. Cu ce le înlocuiești

Andreea Damian

Ce trebuie să respecți dacă nu porți mască de protecție în public

Andreea Damian

Regimul alimentar disociat pe intelesul tuturor

realitatea

Cum influențează și ne schimbă căldura comportamentul

Andreea Damian

Cum te ferești de căpușe când ieși la iarbă verde și ce faci când ești mușcat

Andreea Damian

Cum arată farfuria sănătoasă

Andreea Damian

Scrie un comentariu