Tabu
BEAUTY

Cum putem opri căderea părului în timpul menopauzei

Observarea căderii părului, uneori foarte semnificativă, este unul dintre posibilele efecte adverse legate de menopauză. Cauzele sunt multiple: pe de o parte avem o pierdere hormonală, care stabilește un nou echilibru hormonal în care hormonii masculini sunt predominanți, și pe de altă parte un stil de viață care poate favoriza căderea părului, mai ales dacă dormim prost, și care nu ne furnizează cantitatea potrivită de nutrienți, vitamine și fibre, fumăm, suntem stresați sau nu avem grijă adecvată de părul nostru și/sau aparatele de încălzire sunt folosite în mod regulat.

Putem opri căderea părului în timpul menopauzei?

„Căderea părului, la menopauză sau în alt moment al vieții, este adesea legată de mai mulți factori. Faptul că îl putem opri și vedem părul să crească din nou va depinde de cauzele acestei căderi, explică dr. Dima Haidar, medic dermatolog, potrivit Femme Actuelle, în cazul cauzelor „corectabile”, în special a unei deficiențe de fier sau a efluviului telogen (căderea reactivă a părului), cea legată de sezonalitate), putem spera la o recreștere normală dacă tratăm originea problemei. În cazul alopeciei androgenetice, putem stabiliza căderea părului și chiar spera să avem o mică recreștere, fără a reuși totuși să-l vindecăm.”

Dermatologul insistă că, cu cât problema este detectată mai devreme, cu atât mai bine. „Oamenii pentru care menopauza este sinonimă cu căderea foarte semnificativă a părului nu descoperă problema peste noapte”, spune medicul. „De aceea nu trebuie să așteptăm până în acest moment pentru a ne îngrijora, ci să anticipăm scăderea hormonilor din perimenopauză.”

Ce să faci când observi căderea părului în timpul menopauzei?

Pentru expertul nostru, primul lucru de făcut este să consultați un dermatolog pentru a determina cauzele acestei pierderi: menopauza o poate explica, la fel ca stilul nostru de viață, dar anumite boli sau probleme inflamatorii pot fi și glandele tiroide de vină, așa că este indicat să se efectueze un test de sânge pentru a exclude unele opțiuni.

Ea insistă asupra importanței de a avea încredere în tine: „Când simțim că ne vedem părul peste tot, pe perie, pe podea, pe haine, și constatăm că am pierdut din densitate, nu așteptați să faceți o programare la dermatolog. Ca o reamintire, este normal să pierdeți 50/60 de fire de păr pe zi.”

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

A purtat corset nonstop timp de patru luni, pentru a-şi micşora talia. Cum arată acum această tânără

Lucian Mândruţă, greu de recunoscut! A îmbătrânit şi s-a îngrăşat

Tutorial video ABA Make-up Academy: Natural make-up look

realitatea

Fenomenul tratamentului “prepuțului” – păi uite ceva la care nu te așteptai în cosmetică

realitatea

La 73 de ani arată ca o puștoaică. Secretele de frumusețe ale creatoarei de modă Vera Wang

Andreea Damian

Afla cum poti crea un Retro-Glam Look!

realitatea

Scrie un comentariu