Home > Lifestyle > Cum să supraviețuiești caniculei de oraș

Cum să supraviețuiești caniculei de oraș

 Mai e o lună de vară și dacă nu faci parte din categoria fetelor înnebunite după temperaturi de 38 de grade și ești ceva mai ,,nordică’’, fără perspectiva apropiată a unui weekend la mare, munte sau o vacanță în străinătate, mai jos găsești câteva soluții ,,urbane’’ de supraviețuire în zilele toride.

Încearcă să eviți diferențele mari de temperatură. De exemplu, dacă stai la birou cu aerul condiționat dat la maximum, în momentul în care ieși în zăpușeala de afară vei simți brusc că nu poți să respiri și poți să amețești. Încearcă să eviți aceste diferențe bruște de temperatură. Petrece cât mai mult timp în răcoare – câteva ore prin magazine, sau două-trei filme vizionate în sala de cinematograf.

Dacă ieși la cafea cu prietenii, seara e ideal, la o terasă, se mai răcorește puțin și aerul e mai respirabil. Vaporizatoarele cu apă termală fac minuni! E bine să ai unul permanent în poșetă. Ideal este să-l ții peste noapte în frigider, nimic nu e mai plăcut decât să te refrișezi de câteva ori pe zi.
Åži șervețelele umede fac minuni, pregătește-ți un mic ,,kit de supraviețuire’’.
Poartă ținute cât mai lejere – șorturi, maiouri, și nu uita pălăria, e foarte chic și te ferește de soarele puternic. Pentru a-ți definitiva ținuta de divă, un evantai e foarte practic. Te vei simți precum Monsieur Lagerfeld.

Nu uita nici crema cu factor de protecție și cei doi litri de apă pe care trebuie să-i bei zilnic. Sălile de muzeu sunt o adevărată binefacere în zilele toride. Åži apoi, puțină cultură nu strică niciodată! MNAR, MNAC, MTR și galeriile de artă te așteaptă și e așa de răcoare și de bine înăuntru! Sub Cărturești de pe Magheru s-a deschis de curând o cafenea, e răcoare și bine și au expoziții care se schimbă frecvent.

Dacă nu-ți place să mergi la piscină, organizează o zi de plajă la tine pe terasă, împreună cu gașca (asta dacă ai destul spațiu, dacă nu, sigur se găsește cineva la tine în grup care are o grădină sau o terasă spațioasă) O mini piscină gonflabilă sau pur și simplu stropitori, câteva chais longue-uri și multe cocktailuri de fructe te vor face să te simți ca pe terasa unui hotel de 5 stele. Åži apoi, când îți este foarte, foarte cald, încearcă să te gândești că în curând vine toamna, și apoi iarna. Åži îți vei dori din toată inima să vină din nou luna iulie.

Articole asemanatoare
Australia a înregistrat un nou record al celei mai calde zile din toate timpurile
naștere
Încălzirea globală crește riscul de naștere prematură
caniculă
Cum poți dormi mai bine pe caniculă. 16 sfaturi surprinzătoare de la experții în somnologie
canicula
Moda pe caniculă. Cum să nu mergem la birou

Comenteaza acest articol

Cum să supraviețuiești caniculei de oraș

by realitatea   2 min
0