Tabu
LIFESTYLE

Cum sa iubesti si sa urasti in acelasi timp aceeasi persoana

N-am sa cred niciodata pe cineva care spune ca exista iubire sau ura in stare pura. Una este lipsa celeilalte si nu cunosc pe nimeni atat de riguros incat sa detina controlul in asa fel incat sa fie capabil doar de iubire sau doar de ura.
Cand vine vorba de relatii, aceasta dualitate iubire-ura nu e atat de rea pe cat poate parea.

Evident ca nu ma refer la ura pe care o resimt persoanele afectate psihic, ci la cea pe care o simti cand te trezesti intr-o situatie care te lasa complet neputincioasa in fata lui. Inca il iubesti si vei continua sa o faci, dar in momentul in care reuseste sa te enerveze, te incearca un sentiment de respingere. Si poate ca e mai bine asa. Toate aceste momente in care te irita, iti arata ca nu esti complet orbita de persoana lui, ca poti reactiona, ca inca mai gandesti cu mintea ta. Ura aceasta este parte din independenta pe care o ai fata de el. Nu trebuie sa exagerezi totusi. Dar nici sa te simti vinonavata. In mod sigur si el simte la fel despre tine.

Daca gandul ca simti pentru el si altceva decat iubire nemarginita te intristeaza, este evident cat de mult idealizezi relatia in care esti. Urcusurile si coborasurile sunt firesti atata vreme cat sunt reciproc acceptate. Iar teama de a fi in afara iubirii nu face decat sa te lege si mai mult de pesoana respectiva.

Prin urmare, cand simti ca nu esti in acord cu el, nu te speria. Nu este neaparat simptomul unei relatii toxice. Uneori te poate chiar ajuta sa-l intelegi mai bine pe el si relatia voastra. Atata vreme cat reusesti sa controlezi aceasta respingere de moment si sa o iei ca pe un conflict inevitabil intre doua personalitati distincte, nu este niciun pericol. Foloseste situatiile acestea ca pe un ragaz de a-ti reconsidera pozitia si de a reevalua obiectiv ceea ce simti pentru el.

Nu mai este nevoie sa spun ca barbatii simt aceste modificari si ca pe cei mai multi ii incanta. Este vorba de caracteristica aceea prin care barbatul doreste inconstient ceea ce constient respinge.
Iar toata aceasta teorie iubire-ura este doar o reformulare a expresiei "Make love not war", careia ii vom zice "Make love after war".

ARTICOLE SIMILARE

Mihaela Radulescu s-a incins la plaja: “Ce facem cand…”

Cafeneaua cu pisici se deschide pentru o zi in Bucuresti!

Paula Chirila, parasita de Craciun

Ce mult s-a îngrăşat Nicoleta Luciu! I se văd colăceii

A încoronat-o regină, ca să uite că a făcut-o «haimana»

Denis Stefan si “bebelusa” Cristina au anulat nunta

2 comentarii

Scrie un comentariu