Home > Lifestyle > Cum sa salvezi lumea

Cum sa salvezi lumea

In primul rand, putem sa stingem luminile cand nu suntem intr-o camera. Asta inseamna in primul rand o economie frumusica la factura de curent electric, care se poate traduce, la un moment dat, intr-o pereche superba de pantofi, dar si o economie de resurse care pot fi consumate in scopuri mai bune.

 

Apoi, am putea sa nu mai mergem cu masina pana la magazinul din cartier. Bicicleta sau o scurta plimbare pana la munca sau la piata sunt foarte placute, sanatoase pentru noi si pentru mediu, si mai cu seama pentru nervii consumati in trafic.

 

In plus, e musai sa detinem plase de panza pentru cumparaturi. In felul acesta reducem muntii de pungi de plastic care se strang in orice casa si pe care ii vedem apoi in apa, prin copaci sau mai stiu eu pe unde. Si detergentii eco sau, chiar mai bine, bilele eco de pus in masina de spalat sunt o idée buna cand vine vorba de economie si de substantele chimice care ajung in ape. Mai mult, chiar si produsele cosmetice pot fi inlocuite cu tratamente facute in casa.

 

Chiar si hainele pot fi reciclate. Si, desi orice fashionista isi doreste cele mai noi si mai hot tinute, venite fix de pe podiumurile de prezentare, o haina care are nevoie de reparatii nu trebuie aruncata. Poate fi reparata, si, daca nu mai e pe gustul posesoarei, se poate duce catre cei care au nevoie mai mare.

 

Si, in cele din urma, un alt fel de a fi un pic mai eco este cumpararea de produse cu cat mai putine ambalaje. Si, desigur, reciclarea ambalajelor respective.

 

Articole asemanatoare
Upcycling fashion sau cum să reciclăm moda
Prezervativele vegane îți asigură viața sexuală, sunt eco-prietenoase, aduc un profit de miliarde de euro
reciclare
Platforma Declic oferă gratuit kit-uri de reciclare. Cum îl obții
Burgerii, fructele, pâinea: cele 10 alimente pe care ar trebui să le cumperi doar dacă sunt organice

Comenteaza acest articol

Cum sa salvezi lumea

by realitatea   1 min
0