Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Cum să scapi de obiceiul prost de mânca în exces?

Multe femei se plâng că nu reuşesc să-şi potolească foamea nicicum. Desigur, ţin dietă, fac sport însă tot au nevoia de a ronţăi câte ceva tot timpul. Dacă nu poţi scăpa de prostul obicei de a mânca în exces, iată ce trebuie să faci:

Consumă grăsimi sănătoase

Oricât de ciudat ar suna, pentru a te feri de grăsimea care se depune în organismul tău, trebuie să consumi grăsimi sănătoase. Acestea provin din avocado, alune şi ulei de măsline extravirgin. Mai jmult de atât, cercetători au constat că acidul oleic este o grăsime care face bine organismului, stimulând producerea unui compus în intestinul subţire care dă senzaţia de saţietate.

Condimentează mâncarea

Ghimbirul, menta, scortisoara, rozmarinul si busuiocul te fac să consumi mai puţină mâncare. Un studiu a arătat că mâncarea care miroase bine este mai puţin consumată de către 5-10% dintre oameni.

Bucăţi mai mici

Desigur, cu cât bucăţelele mai mici ai impresia că mânânci mai mult. Deci, nu strică să încerci. Cercetătorii din Arizona au conchis că fragmentarea hranei în bucăţi mai mici dă senzaţia de saţietate.

Atmosferă propice

Un grup de cercetători a ajuns la concluzia că atmosfera unei cine romantice te poate face să mănânci mai încet şi mai puţin. Acelaşi studiu a arătat că muzica în surdină şi lumina difuză te poate faci să mănânci cu 18% mai puţin.

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie și Bill Gates, cei mai admirați oameni din lume

Andreea Damian

Lista candidatilor la alegerile prezidentiale / MARI SURPRIZE: intra Melescanu, se pregatesc Oprescu si Crin Antonescu

realitatea

Dragoste pe vremea mahmurelii

Medicul Zamfir o visează în fiecare noapte pe Aura Ion

Ce face azi barbatul pentru care Angelina Jolie de Romania s-a sinucis din dragoste la 21 de ani

O nouă zi liberă pentru români, în luna octombrie

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu