Tabu
BEAUTY

Cum să-ți exfoliezi scalpul și de ce ar trebui s-o faci

Când îți exfoliezi tenul, pielea ta arată mai bine, pare mai proaspătă, mai curată și mai sănătoasă. Exfolierea are aceleași beneficii și la nivelul scalpului, ajutându-ți părul să fie mai sănătos.

Murdăria, sebumul, celulele moarte și resturile de cosmetice pentru păr se pot acumula la nivelul scalpului, ceea ce duce la apariția iritațiilor și a inflamației”, declară medicul dermatolog Joshua Ziechner pentru prevention.com. „Folosirea periodică a produselor exfoliante pentru scalp îndepărtează această acumulare”, adaugă medicul.

La fel ca pielea de pe față, pielea capului este plină de glande sebacee care produc o substanță uleioasă numită sebum. Sebumul îți ajută părul să se mențină moale, strălucitor și sănătos.

Dar când glandele sebacee secretă prea mult sebum, la nivelul scalpului apare o acumulare de impurități și uleiuri care duc la apariția mătreții, mâncărimii, inflamației și părului uscat, avertizează medicul dermatolog Gary Goldenberg.

Exfolierea scalpului are multe beneficii. Într-adevăr, „se recomandă eliminarea acumulării de produse chimice (colorare permanentă, șampoane uscate, produse de coafat etc.) dar și stimularea circulației sângelui și astfel asigurarea părului cu nutrienții necesari creșterii sale”, explică expertul. Mai mult, asemenea unui scrub pentru corp sau pentru față, „o exfoliere blândă și un masaj al scalpului favorizează și eliminarea toxinelor care stagnează adesea în interiorul foliculului de păr”, continuă profesionistul.

Scruburile pentru scalp pot fi ușor agresive, așa că folosirea tehnicii și frecvenței potrivite este esențială.

Astfel, aplică pe părul ud o lingură de scrub pentru scalp. Distribuie uniform produsul, apoi masează ușor scalpul cu mișcări circulare. Câteva minute sunt suficiente pentru a nu irita scalpul. Apoi, tot ce rămâne este să clătești bine pentru a îndepărta scrubul. La final, te speli pe cap în mod normal.

Frecvența este determinată de tipul de păr pe care îl ai.

– Dacă nu există nicio problemă: de două ori pe lună, sau chiar o dată pe săptămână

– Dacă ai părul gras: o dată pe săptămână

– Dacă ai părul uscat: de două ori pe lună

– Dacă ai un scalp sensibil: o dată de până la 2 ori pe lună

ARTICOLE SIMILARE

Machiaj

realitatea

Teodora Mares: 3 solutii pentru a te mentine tanara si fara riduri

Sabrina Valeriu – Despre tratamente homemade și ritualuri de înfrumusețare

Paris Hilton e „regina perucilor”. Starleta se laudă cu o colecție impresionantă

Andreea Damian

Frumusețea din spatele gratiilor: de ce contează machiajul pentru prizoniere

Andreea Damian

CATRINEL MENGHIA nemachiata! FOTO incredibila!

Scrie un comentariu