Tabu
BEAUTY

Cum să-ți recuperezi silueta după sarcină | Ghid de transformare a corpului postpartum

Sarcina este o decizie frumoasă luată cu dragoste de persoanele care vor să-și întemeieze o familie. Dar pentru că este un proces atât de unic, poate fi și o perioadă dificilă.

Femeile experimentează sarcina diferit. Și după naștere, corpul postpartum este o parte importantă a procesului despre care ar trebui să se vorbească.

În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva sfaturi utile pentru a vă recupera corpul după sarcină. Am găsit câteva sfaturi interesante care să vă ajute să vă întoarceți pe drumul cel bun și, mai ales, să acceptați și să învățați să vă îmbrățișați silueta postpartum.

1. Stabilește-ți obiective realiste și ascultă-ți corpul postpartum.

Primul pas în acest ghid de transformare postpartum este să-ți asculți corpul; acceptă și îmbrățișează această nouă versiune a ta. Transformarea vine din interior și înainte de a începe să te gândești la o transformare fizică, îți recomandăm să-ți transformi mai întâi mintea cu gândire pozitivă.

Modelul Ashley Graham a vorbit deschis despre corpuri după sarcină. Ea a fost sinceră cu privire la sarcina sa, vorbind despre cele bune și despre cele nu prea bune. Dacă abordarea sa față de corpul ei postpartum ne-a învățat ceva, este că toți trebuie să ne amintim că trupurile noastre sunt frumoase în adevărata lor formă și trebuie să normalizăm toate formele în fiecare etapă a vieții.

Înainte de a vorbi despre revenirea la formele de dinainte după sarcină, este esențial să-ți stabilești obiective realiste. Durata procesului depinde de fiecare corp în parte. Unele femei pot reveni la formele inițiale în 12 săptămâni, în timp ce altele într-o perioadă care durează între 16 și 20 de săptămâni. Mai mulți factori afectează aceste rezultate, inclusiv timpul de vindecare de la naștere.

2. Mergi mult după ce ai născut.

În această încercare de a obține un corp mai bun după ce ai născut, vei începe literalmente prin a face câțiva pași. Mersul pe jos este una dintre cele mai eficiente activități pentru a-ți îmbunătăți forma postpartum. În timpul perioadei postpartum, sângele și fluidele se acumulează în partea inferioară a picioarelor, iar mersul pe jos poate ajuta la redistribuirea acestor lichide. De asemenea, îmbunătățește circulația, întărește mușchii și arde caloriile.

Dacă dorești instrucțiuni mai clare despre cum să te recuperezi după sarcină mergând, încearcă acest mic exercițiu. Construiește-ți programul de mers împărțindu-l în rutine mai mici care se acumulează treptat. Scopul tău zilnic va fi să mergi în total 20 de minute. Poți avea:

2 seturi de 10 minute
3 seturi de 7 minute
1 serie de 20 de minute în total

3. Fii în formă după sarcină lucrându-ți bazinul în primele săptămâni.

Încearcă exerciții Kegel pentru a-ți antrena bazinul în loc de abdomene, mai ales în primele câteva săptămâni postpartum. Acestea sunt bune pentru progresul burticii postpartum, redobândind funcționalitatea de bază și care te vor ajuta să previi durerile de spate.

Antrenamentul corporal postpartum cu exerciții Kegel implică contractarea și relaxarea mușchilor podelei pelvine. Pentru a face acest lucru, relaxează-ți corpul, strânge mușchii plvieni ca și cum ai încerca să oprești fluxul de urină, ține apăsat timp de aproximativ 5 secunde, apoi relaxează-te.

După ce ai făcut aceste exerciții Kegel, adaugă respirația abdominală. Vei respira profund, lăsând abdomenul să se extindă și podeaua pelvină să se relaxeze. Apoi expiră, trăgând abdomenul în interior și podeaua pelviană în sus.

4. Vitaminele sunt cheia pentru a reveni în formă după naștere.

Nutrienții sunt o parte esențială a recuperării după sarcină. Vitaminele nu sunt bune numai pentru tine dacă alăptezi; de asemenea, te pot ajuta să restabiliți nutrienții. Luarea suplimentelor de fier și vitamina C pentru piele este de obicei recomandată tuturor organismelor după sarcină.

5. Cremele cu retinoizi sunt un bun aliat în timpul transformărilor corporale postpartum.

Una dintre cele mai vizibile modificări ale corpului după naștere este pielea, în special zona abdomenului, care dezvoltă în mod obișnuit vergeturi și uneori linii violet închis sau roz. Cremele cu retinoizi sunt o opțiune bună dacă dorești să minimizezi aceste vergeturi, deoarece sunt derivate ale vitaminei A. Cu utilizare constantă și atâta timp cât vergeturile nu s-au decolorat în alb, este posibil să vezi rezultate.

6. Practică yoga

Pentru o transformare a corpului postpartum în interior și în exterior, încearcă yoga. Aceasta este o formă bună de exercițiu pentru a te recupera după naștere. Te va ajuta să te simți mai relaxată și să-ți construiești rezistența. Practicarea de yoga poate îmbunătăți echilibrul și coordonarea și este excelentă pentru ameliorarea stresului.

7. Înoată

Un alt exercițiu grozav care te va ajuta să te recuperezi după ce ai născut este înotul. Practicarea acestuia te poate ajuta să îmbunătățești rezistența cardiovasculară și tonusul muscular, plus că este blând cu articulațiile. Este foarte recomandat să combini înotul cu o rutină de exerciții care îmbunătățește și rezistența oaselor. Combinarea înotului cu yoga este o idee bună dacă vrei să ai un corp mai bun după o naștere.

8. Ai grijă la dietă.

Un pas esențial în a-ți recupera corpul după naștere este dieta ta. Trebuie să te asiguri că mănânci suficiente calorii pe zi și, mai important, că acele calorii sunt dense în nutrienți. Concentrează-te pe consumul de fructe, legume, proteine ​​și grăsimi Omega-3.

ARTICOLE SIMILARE

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un tatuaj alb

Andreea Damian

Alexandra Bădoi: “Nu mai sunt 100% naturală. Am implanturi”

Ochi, gură, ten: de unde trebuie să începi machiajul?

Andreea Damian

Lady Gaga a stabilit o dată de lansare a propriei linii de produse cosmetice

Andreea Damian

Jennifer Lopez își lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

ADEVARUL despre SANII Innei! Unde au disparut?

realitatea

Scrie un comentariu