Tabu
BEAUTY

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului matur

Maturitatea aduce cu sine riduri pe care încercăm să le ascundem, încetinim, amânăm sau prevenim. Tenul matur (50+) tinde să fie foarte uscat și lipsit vitalitate. Mai mult, pielea de pe față își pierde fermitatea și luminozitatea.

Stresul, rutina zilnică, mediul poluat în care trăim au un impact major asupra pielii și favorizează îmbătrânirea prematură. Pentru a întârzia cât mai mult instalarea semnelor trecerii timpului este nevoie de anumite ingrediente cu proprietăți anti-age. Desigur că nici un produs de cosmetică nu va întoarce timpul înapoi, însă putem să ne asigurăm că avem un ten sănătos, hidratat și luminos.

Patru pași pentru îngrijirea tenului matur

Pasul 1

Începeți curățarea tenului cu un demachiant cremos, apoi folosiți un tonic, cu care încheiați etapa de curățare. Încercați să evitați cât mai mult săpunul, vă poate usca pielea și mai mult decât este deja. Atunci când îndepărtați machiajul ochilor, niciodată nu frecați discheta pe pielea delicată a pleoapelor și a arcadelor, atingeți usor zona și așteptați cîteva momente.

Pasul 2

Aplicați serum anti-age! Căutați unul care să contină măcar unul din aceste ingrediente: acid hialuronic, retinol, aloe vera, acid glicolic, secreție de melc,  pronalen bio-protect, ulei de argan. Serumul se aplică pe tenul prospăt curățat.

Pasul 3

După ce ați terminat etapa de curățare, aplicați o cremă hidratantă anti-age pe tot tenul, gâtul și decolteul. Găsiți o cremă hidratantă cu protecție solară.

Pasul 4

Exfoliere! Celulele pielii din stratul superior  îmbătrânesc și mor, așa că este nevoie să le îndepărtăm destul de des.

ARTICOLE SIMILARE

Sfaturi de coafură și machiaj pentru poza din buletin

Andreea Damian

Cum sa arati perfect fara machiaj

Parfumul Mortii, cu note de carne putrezita – Inventia unui chimist

Numărul de ore dormite îţi indică cât de rapid vei îmbătrâni

Nicoleta Luciu, distrusa de bubele de pe fata: “Am pierdut multe contracte si m-am ingrasat 12 kilograme!”

8 sfaturi eficiente de la modelele Victoria’s Secret care le ajută să strălucească

Andreea Damian

Scrie un comentariu