Tabu
Image default
LIFESTYLE

Curele de slăbire duc la căderea părului

Stresul vieții moderne duce una din trei femei la pierderea părului. Experții au ajuns la concluzia că factorul principal în procesul de calviție la femei este eterna grijă a acestora de a avea o siluetă cât mai apropiată de perfecțiune.

Teama de a nu se îngrășa le face pe femei să mănânce mai puțin ceea ce duce la un procent scăzut de substanțe nutritive consumate. Acest deficit afectează grosimea firului de păr și rezistența acestuia cauzând într-un final căderea părului.

Un studiu efectuat pe mai multe femei din Marea Britanie a arătat că 37% dintre acestea au ajuns sa aibe probeleme grave cu căderea părului comcomitent cu stresul cauzat de kilogramele în plus și eforturile de a scăpa de ele. Cercetătorii au evidențiat prin acest studiu că, deși acest fenomen ar trebui să apară doar la femeile cu vârste înaintate, căderea părului apare mult mai vremelnic la femeile care se supun unor cure de slăbire severe.

Aproape toate femeile dintre cele 3000 chestionate au recunoscut că au probleme cu căderea părului, iar o treime din acestea se simt complexate din această cauză. Psihologii explică foarte ușor cum căderea părului poate duce repede la depresie. Podoaba capilară este un simbol al tinereții și al atractivității, iar pierderea acesteia le face pe femei să-și piardă încrederea în ele.

Pentru a preveni căderea părului, experții le îndeamnă pe femei să facă tratamente nutritive pentru că este foarte dificil ca părul să fie întreținut chiar și prin consumul normal de hrană întrucât majoritatea nutrienților ajung la toate celelalte organe vitale și în ultimul rând la păr.

ARTICOLE SIMILARE

Cazul fetei scoasă la licitație pe Facebook pentru căsătorie a revoltat organizațiile internaționale

Andreea Damian

Top trei destinatii departe de urban, dar numai bune de vizitat!

realitatea

DESPĂRŢIRE-ŞOC! Raluca Moianu DIVORŢEAZĂ: “După 15 ani de căsnicie… ne SEPARĂM”

A murit imediat dupa ce a folosit un tampon!

Carmen Brumă, sport extrem chiar şi în luna a şasea de sarcină!

ANDREEA MARIN si iubitul turc – salt in gol! FOTO! CUI ii fac in ciuda?

Scrie un comentariu