Tabu
Image default
LIFESTYLE

Curele de slăbire duc la căderea părului

Stresul vieții moderne duce una din trei femei la pierderea părului. Experții au ajuns la concluzia că factorul principal în procesul de calviție la femei este eterna grijă a acestora de a avea o siluetă cât mai apropiată de perfecțiune.

Teama de a nu se îngrășa le face pe femei să mănânce mai puțin ceea ce duce la un procent scăzut de substanțe nutritive consumate. Acest deficit afectează grosimea firului de păr și rezistența acestuia cauzând într-un final căderea părului.

Un studiu efectuat pe mai multe femei din Marea Britanie a arătat că 37% dintre acestea au ajuns sa aibe probeleme grave cu căderea părului comcomitent cu stresul cauzat de kilogramele în plus și eforturile de a scăpa de ele. Cercetătorii au evidențiat prin acest studiu că, deși acest fenomen ar trebui să apară doar la femeile cu vârste înaintate, căderea părului apare mult mai vremelnic la femeile care se supun unor cure de slăbire severe.

Aproape toate femeile dintre cele 3000 chestionate au recunoscut că au probleme cu căderea părului, iar o treime din acestea se simt complexate din această cauză. Psihologii explică foarte ușor cum căderea părului poate duce repede la depresie. Podoaba capilară este un simbol al tinereții și al atractivității, iar pierderea acesteia le face pe femei să-și piardă încrederea în ele.

Pentru a preveni căderea părului, experții le îndeamnă pe femei să facă tratamente nutritive pentru că este foarte dificil ca părul să fie întreținut chiar și prin consumul normal de hrană întrucât majoritatea nutrienților ajung la toate celelalte organe vitale și în ultimul rând la păr.

ARTICOLE SIMILARE

Anca Serea, despre partenerul ei care a murit! “Eu şi Filip n-am fost niciodată…”

Proful de muzică de la «Vocea României», arestat pentru pedofilie

Daiana Anghel se iubeste cu un politician care a vrut sa-i dea foc fostei logodnice!

Divortul a inceput s-o coste scump! Unde s-a mutat Valentina dupa separarea de Boureanu FOTO

De ce merita sa lucrezi cu Climatico atunci cand iti montezi aparatul de aer conditionat

realitatea

Cum să mergi la cumpărături în sezonul reducerilor

realitatea

Scrie un comentariu