Tabu
lifestyle

De Halloween, la Cinemateca Eforie, Bela Lugosi e NEmort

În această seară (miercuri, 31 octombrie), începând cu orele 22:30, la Sala Euforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române se sărbătoreşte Halloween-ul cu patru horroruri clasice până la orele 5:00 ale dimineţii

Toate cele patru filme îl au în distribuţie pe Bela Lugosi, actorul care pe 20 octombrie ar fi împlinit – sau împlineşte, căci pentru cinefili el este încă viu, adică… nemort – 130 de ani. Născut în Lugoj el a ajuns, în Hollywood-ul anilor ’30-’40, rivalul lui Boris Karloff la titlul de „rege al filmului de groază”, interpretându-l pe Dracula, alături de mulţi alţi monştri, care de care mai fioroşi.

In DRACULA, un film alb negru adaptat după romanul omonim al lui Bram Stoker, urmărim povestea contelui care  se mută pe pământ englezesc, unde îşi continuă şirul de victime feminine, ajutat de Renfield, pe care îl transformă cu uşurinţă în supusul său.

FIUL LUI FRANKENSTEIN este ultimul film în care Boris Karloff întruchipează Monstrul. Deşi critica l-a socotit sub valoarea precedentelor producţii din seria FRANKENSTEIN, filmul are momentele sale antologice; remarcabil rămâne jocul cu sânge rece al lui Bela Lugosi, interpretându-l pe ucigaşul spânzurat, care a supravieţuit din dorinţă de răzbunare.” (Ivan Butler, “The Horror Film”, 1967)

In FRANKENSTEIN CONTRA OMUL-LUP avem ocazia să îl vedem pe Larry Talbot transformându-se în vârcolac în nopţile cu lună plină. Doar doctorul Frankenstein îl poate ajuta să moară, dar acesta a murit la rândul său. Intră în scenă Monstrul, interpretat de Bela Lugosi.

PLANUL 9 DIN SPAŢIUL EXTRATERESTRU ne arată cum, prin forţele lor supranaturale, extratereştrii readuc la viaţă morţi, sub formă de vampiri sau zombi. Edward D. Wood Jr., căruia Tim Burton i-a dedicat un film biografic, a fost etichetat drept „cel mai prost regizor din lume”. Este ultimul film cu Bela Lugosi, care murise cu trei ani înainte de premiera oficială.

Aşadar, cine merge la film in seara aceasta?

ARTICOLE SIMILARE

Da click si ajuta o romanca frumoasa sa ajunga imaginea MARTINI!

Fergie: “Sunt bisexuală”

realitatea

Cum arata Elena Băsescu, însărcinată în şapte luni

Ghici cine iese de la coafor

realitatea

Pe cine mai iubesc zilele astea

realitatea

Sofia Coppola se mărită!

realitatea

Scrie un comentariu