Tabu
lifestyle

SOC in TV: Directorul Antenei 1 retinut de procurorii DNA pentru santaj! MITICA DRAGOMIR si el audiat la DNA!

George Sorin Alexandrescu, acuzat de santaj de catre procurorii anticoruptie, a fost retinut, joi seara, pentru 24 de ore, potrivit Mediafax.

Alexandrescu a fost retinut dupa ce a fost audiat la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit DNA, directorul general al Antena TV Group este urmarit penal pentru santaj, dupa ce, in perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, ar fi constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de invinuit, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza.

Dosarul lui Alexandrescu a fost constituit ca urmare a denuntului facut de administratorul firmei, a mai precizat DNA.

DNA mai precizeaza ca lui Alexandrescu i s-au adus la cunostinta acuzatiile.

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca directorul general al Antena TV Group ar urma sa fie dus, vineri, la instanta, cu propunere de arestare preventiva.

Antena 3 a relatat, pe pagina online, ca din informatiile pe care le-a obtinut neoficial, acuzatia la adresa lui Alexandrescu pare sa fie bazata pe o plangere facuta de RCS-RDS.

Sorin Alexandrescu este directorul general al Antena Group, compania care detine posturile de televiziune Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV. Potrivit informatiilor furnizate de Realitatea TV, acuzatia impotriva lui Alexandrescu a fost depusa la DNA de catre Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, cel mai mare operator de televziune si internet de pe piata locala.

La sediul central al DNA a venit, joi, pentru a fi audiat de procurori, si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Dragomir ajuns la sediul DNA in jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzand sa spuna de ce a fost chemat de procurorii anticoruptie.

Grupul de Investigatii Politice (GIP) a aratat, joi, intr-un comunicat de presa, ca incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. In perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF), condusa de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I si in sezoanele 2011 – 2014.

“Incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de sali de evenimente aflat in imediata apropiere a Palatului Parlamentului si a Pietei Unirii din Bucuresti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se afla in proprietatea SC BODU SRL, firma detinuta in totalitate de Dumitru Dragomir”, a precizat GIP in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, in 15 august 2009, SC BODU SRL a incheiat un contract de asociere in participatiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a incasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro “in schimbul unor servicii si drepturi derizorii”, a precizat GIP.

“Prin acest contract, RCS & RDS a platit 1,7 milioane de euro pentru a-si face publicitate la nuntile si botezurile ce urmau sa se desfasoare intr-un imobil detinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnarii contractului imobilul era neamenajat astfel incat RCS & RDS s-a oferit sa-l amenajeze pe banii sai”, se mai arata in comunicatul citat.

Martor în cazul de șantaj Sorin Alexandrescu – RCS, Dumitru Dragomir a declarat, la ieșirea de la DNA, că nu a depus o plângere, doar “am povestit ce s-a întâmplat”.
Dragomir: “Sorin Alexandrescu mi-a zis să insist la un administrator din RCS, să meargă la el că are ceva tare cu el. I-am zis “du-te mă, de-aici, cu vaca”.
“După aceea, am primit mai multe întrebări, legate de un contract de-al firmei mele cu RCS.”

Mitică Dragomir a fost invitat la Robert Turcescu, la B1, după ieșirea de la DNA.
“Domnule, când ei îți spun că dacă nu faci asta dau nu știu ce public, cum v-ați simți?”, a răspuns el la întrebarea legată de șantaj. “Am înțeles că am fost șantajat”, a continuat el.
“Mi-a spus Alexandrescu: vin mâine la tine că am ceva și cu tine. Dar nu a mai venit”
Din declarațiile șefului LPF, via B1.ro: „Scopul anchetei eu nu pot să îl spun. Lupta este între doi elefanți, iar eu calc pe urmele lor. Este șantajul lor, să nu mă bage pe mine, eu nu am greșit, nu am încasat eu sau vreo firmă de a mea vreun leu dintr-un contract. Domnul Ciuvică a venit cu un contract rupt din context, la acel contract sunt încă 2-3 adendumuri. Firma este creditoare și gaj la bancă. A fost o asociere între 2 firme, una care a venit cu peste 11 milioane, firma mea, și firma RCS care a venit cu 20 și ceva la sută. RCS primea 15% pe o perioada de 10 ani și în ultimii ani întreagul câștig al asocierii, și atunci unde e neregula? Antena 1 a fost un consorțiu cu RCS&RDS.
Eram amic cu Sorin Alexandrescu, eram amic cu fata lui Voiculescu, nu știu de ce m-au băgat pe mine în lupta elefanților. Nu știu unde e neregula”.

ARTICOLE SIMILARE

Eva Longoria, cu sânii la vedere în emisiunea lui Letterman! – VIDEO

realitatea

Oameni mari și oameni mari: Mama lui Radu Afrim

realitatea

Warm Up Madonna la Elements Herăstrău

realitatea

ADELINA si VARCIU: iata de ce s-au despartit din nou!

ANDREEA MANTEA – Dieta de vara

realitatea

Oprah Winfrey, tarife record pentru publicitatea din ultima emisiune

realitatea

Scrie un comentariu