Tabu
Image default
lifestyle

Distressed assets – o noua tinta pentru investitori

Toata lumea vorbeste despre ele, dar putini stiu concret despre ce e vorba: “distressed assets” (proprietati cu probleme) par a fi o noua tinta pe piata locala pentru investitori. “Noi suntem foarte oportunisti”, admite Michael Bell, presedintele si unul din actionarii Blackpearl Property, compania irlandeza care a realizat, in urma cu o luna, una din putinele tranzactii de pe piata locala.

Pentru suma simbolica de 200 de lei, Blackpearl a cumparat de la fondul de investitii Lewis Charles proiectul mall-ului Zenith din Ploiesti, pe care acestia din urma nu au reusit sa-l inceapa, deoarece nu au putut sa atraga surse de finantare. Irlandezii si-au asumat obligatia de a achita datoriile de circa 20 milioane euro ale Lewis Charles si de a oferi acestora jumatate din profitul ulterior al proiectului. Un exemplu de tranzactie cu un distressed asset, incheiata in timp record, de doar o saptamana, intrucat, explica Bell, “noi nu avem o structura complicata, suntem doar trei actionari si toate deciziile se iau foarte rapid”. Proiectul va fi dezvoltat, spune Bell, in functie de evolutia pietei, deoarece investitia se ridica la 140 mil. de euro, suprafata inchiriabila urmand sa fie de circa 60.000 mp.

Proiectul, detaliaza Bell, este amplasat pe un teren de cateva hectare, situat in apropierea altor centre comerciale. Pana la inceperea constructiei mall-ului, irlandezii vor demara in acest an un proiect de 1.200 apartamente la Mogosoaia, o investitie totala de 150 milioane de euro. Cititi mai multe despre proprietatile si dezvoltatorii cu probleme in numarul 101 al revistei MONEY EXPRESS 

ARTICOLE SIMILARE

FOTOGRAFIA cu care un manechin Victoria’s Secret şi-a ORIPILAT FANII

La 78 de ani, Elizabeth Taylor se mărită a noua oară

realitatea

Brad Pitt a câștigat Oscar-ul…de ciocolată

realitatea

A fi sau a nu fi… vampir

realitatea

Charlize Theron a reuşit! Poţi şi tu?

realitatea

Megan Fox, mare amatoare de marijuana

realitatea

Scrie un comentariu