Tabu
Image default
CULTURE

Documentarul „Delta Bucureştiului” – povestea unui teren viran, din 6 iunie la Muzeul de Artă Recentă

Delta Bucureștiului, filmul documentar al regizoarei Eva Pervolovici, va fi prezentat, din 6 iunie, în cadrul programului FilMARe al Muzeului de Artă Recentă din Bucureşti (MARe).

Acesta este al doilea documentar de lungmetraj al Evei Pervolovici, iar naratoare sunt actriţele Sandrine Bonnaire şi Ada Condeescu.

Delta Bucureştiului

„Delta Bucureștiului”, povestea unui teren viran

În sudul orașului, undeva după digurile de beton mascate de movile de pământ, s-a născut „Delta Bucureștiului” – Parcul Natural Văcărești. A „crescut” peste ruinele unei închisori și ale unor tentative de lac de acumulare „grandios” pe care îl visa Ceaușescu. Vegetaţia sălbatică a pus stăpânire pe locuri și a dat naștere unui uimitor ecosistem întins pe câteva hectare unde trăiesc și cresc specii protejate de animale și plante.

În documentarul său, Eva Pervolovici propune o perspectivă personală asupra locului:

Delta Bucureştiului înseamnă cinci ani de filmare într-un loc în care am copilărit, un loc care a devenit un adevărat microcosmos urban, dar, mai presus de toate, pentru mine, acest proiect e despre întâlnirile extraordinare cu femei care au născut acolo, în puşcărie. Aştept cu nerăbdare să împărtăşesc aceste experienţe cu publicul românesc, să ne lansăm împreună într-o discuţie despre trecut şi despre ce rămâne în prezent.

Documentarul „Delta Bucureștiului” a fost premiat în 2021 la Toronto International Women Film Festival – Cel mai bun documentar, la Berlin Film Week – Cel mai bun scenariu – şi a fost nominalizat la Ethocineca, Viena, pentru premiul de Excelenţă în Antropologie Vizuală.

ARTICOLE SIMILARE

Snoop Dogg şi Heidi Klum au lansat un single în colaborare – VIDEO

Andreea Damian

Primul trailer pentru Frozen 2 o transformă pe Elsa într-o supereroină

Andreea Damian

Berlinale 2021 | Filmul românesc, rege la Berlin

Andreea Damian

Cine este Anamaria Vartolomei, actrița franco-română care a câștigat Premiul César pentru cea mai bună tânără speranță feminină

Andreea Damian

Teatrul Excelsior ⎥ Arlechino și pierdutele iubiri

Ciocîrlan

Stiai ca parfumul a fost inventat acum 4000 de ani?

realitatea

Scrie un comentariu