Home > Lifestyle > Stiri > Dragos Simion renegociaza termenele de plata cu furnizorii

Dragos Simion renegociaza termenele de plata cu furnizorii

Probabil nimeni n-ar dori sa testeze pe viu principiul dominoului in industria IT&C, dar cum unele piese de rezistenta par sa se clatine, se contureaza un scenariu ce te pune pe ganduri: caderea unui mare retailer ar putea duce la prabusirea mai multor importatori. Pentru industria IT&C, anul 2009 este crucial, desi se evita totusi folosirea cuvantului “faliment”.

Problemele de cash-flow ale importatorilor, ultima veriga pe axa fluxului de bani, sunt, de cele mai multe ori, mai grave decat ale retailerilor. Din cauza crizei economice, care a dus la scaderea vanzarilor, plata facturilor pe care retailerii le achita importatorilor se face astazi si mai haotic decat inainte. “Daca pana acum se respectau termene de 30-45 de zile, si erau companii furnizoare care aveau un procent de “rau-platnici” de 30%, acum acest procent a depasit bine 50%”, declara, pentru MONEY EXPRESS, Valentin Negoita, presedinte APDETIC.

“Acestia (retailerii – n.r) nu mai platesc la timp, deoarece cash-flow-ul lor este diminuat, ceea ce e o consecinta directa asupra lichiditatilor noastre”, admite si Catalin Savulescu, managing director la Panasonic Romania. Se poate vorbi, asadar, de o tendinta a retailerilor de a-si plati cu intarziere furnizorii. Dragos Simion, presedinte Flamingo, spune ca de fapt comportamentul retailerilor nu este de a incalca intelegerile contractuale, ci de a-si renogocia contractele cu furnizorii in ceea ce priveste termenele de plata. “Nu putem sa spargem totul in capul retailerilor. Trebuie sa existe o intelegere in conditiile in care toata piata este in scadere, iar produsele pleaca mult mai greu de pe raft”, spune Simion. Mai multe detalii cititi in ultimul numar al MONEY EXPRESS . (Victoria Bidea)

Articole asemanatoare
Geanta perfecta din piele s-a nascut si o cheama Einer
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME
Războiul de cinci stele dintre Radisson și Marriott

Loading...

Comenteaza acest articol

Dragos Simion renegociaza termenele de plata cu furnizorii

by realitatea   1 min
0