Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Durata sărutului perfect, potrivit oamenilor de știință

 

Sărutul aduce numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională, potrivit cercetătorilor.

 

Conform studiilor științifice, sărutul poate reduce nivelul de stres prin scăderea concentrației de cortizol (hormonul stresului) în organism, scrie Healthline. În același timp, acest gest romantic întărește legătura emoțională dintre parteneri, contribuind astfel la consolidarea relației.

Sărutul poate să stimuleze o creștere temporară a circulației sanguine, favorizând astfel oxigenarea celulelor și îmbunătățind aspectul pielii. 

Potrivit Institutului Gottman, doar șase secunde de sărut sunt suficiente pentru a experimenta beneficiile pe care acest gest le aduce. Mai precis, terapeutul Kari Rusnak susține că un sărut de șase secunde poate amplifica sentimentele de dragoste și admirație între parteneri, diminuând stresul și consolidând relația.

Această scurtă perioadă de sărut contribuie, de asemenea, la relaxare și la petrecerea de timp de calitate alături de partenerul de viață.

Pe lângă aceste beneficii, Kari Rusnak subliniază că transformarea sărutului într-un ritual zilnic poate transmite partenerului că ești alături de el, generând astfel un plus de încredere în relație.

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Câte suflete pereche avem de fapt

Andreea Damian

Ziua Îndrăgostiților | Povestea reală din spatele ei

Andreea Damian

Ce zodii se urăsc cel mai mult

Andreea Damian

Top 10 motive pe care le invocă bărbaţii ca să încheie o relaţie

Cum va supraviețui cea mai veche meserie din lume în epoca distanțării sociale

Andreea Damian

4 lucururi pe care nu le știați despre Viagra

realitatea

Scrie un comentariu