Home > Lifestyle > Stiri > Epilarea inghinala poate fi fatala!

Epilarea inghinala poate fi fatala!

Un număr mare de femei suferă de infecţii uneori letale de pe urma epilării inghinale cu ceară. După cum subliniază specialiştii, „o sesiune de epilare în zona inghinală este posibil să se termine cu iritaţii, fire de păr crescute sub piele, coşuri”.

Medicii avertizează că nu contează cât de costisitoare este procedura de înlăturare a părului şi ce instrumente sunt folosite,deoarece părul tot va creşte şi pot interveni leziuni . Multe femei ajung la spital cu infecţii după ce s-au epilat cu ceară, un caz edificator fiind cel al unei tinere din America, care a ajuns la spital cu infecţie la nivelul pielii şi cu febră foarte mare. Tânăra a stat la spital 15 zile pe antibiotice şi tranchilizante, apoi a fost avertizată că riscă să îşi piardă un picior.

Smulgerea părului cu ajutorul benzilor de ceară lasă pielea vulnerabilă şi dispusă la tot felul de viruşi şi herpesuri. Un studiu demonstrează că, spre exemplu, epilatul brazilian poate cauza o boală virală a pielii numită Molluscum Contagiosum. În ultimul timp, multe femei ajung la spital cu leziuni ale organelor genitale din cauza epilării inghinale. Tot specialiştii sunt cei care precizează că oricât de „obişnuită ar părea această…operaţiune sunt necesare multă atenţie şi igienă”.

Articole asemanatoare
riscuri
Femeile îşi asumă tot atât de multe riscuri ca şi bărbaţii. În unele situații!
Riscurile la care suntem predispusi facand o curatenie precara

Comenteaza acest articol

Epilarea inghinala poate fi fatala!

by   1 min
0