Tabu
lifestyle

EXCLUSIV MONEY.RO, Andreea Marin Banica in business: Sunt un negociator cinstit. Este ca mine sau deloc!

Andreea Marin Banica este cunoscuta ca director de programe si prezentatoare a emisiunii “Surprize, Surprize”, dar si a faptului ca, in Romania, ea a fost sau este imaginea unor branduri precum Garnier, BMW Automobiles, Head & Shoulders, Cartier (bijuterii si accesorii). De asemenea, a realizat diverse interviuri si documentare cu personalitati interntionale, precum Harrison Ford, Liam Neeson, Larry Hagman, Richard Clayderman, Martin Lawrence, Beyonce, Liza Minnelli, Placido Domingo. A fost prima femeie jurnalist din Romania care a escaladat varful Kilimanjaro. Acum are afaceri in diverse domenii si spune, pentru MONEY.ro, care pot fi miscarile inspirate in aceasta perioada.

Cum s-a schimbat viata ta dupa Surprize? Te-a afectat aceasta schimbare financiar sau a fost un pas inainte?

Nu putea sa ma afecteze o schimbare care a fost voluntara. E o schimbare pe care eu am decis-o. Nu e o schimbare care a venit fara voia mea sau care a venit ca o surpriza neplacuta pentru mine. In momentul in care am ramas insarcinata, in mine s-au schimbat niste lucruri… Am avut ani la randul, milioane de privitori, succes in televiziune. Am avut tot ce as fi putut sa-mi doresc in punctul asta, dar nu am avut un copil si in momentul in care am ramas insarcinata am inceput sa vad altfel viata. Am inceput sa-mi doresc alte lucruri, sa am alte prioritati si mi-a fost clar ca din momentul acela vreau sa ma reconstruiesc, vreau sa merg pe alte directii, ceea ce am si facut. Finaciar, de atunci, imi merge mai bine. La noi, televiziunea nu aduce atatia bani, asa cum se intampla in strainatate, pentru ca o persoana publica, nu-mi place termenul de vedeta si de aceea nu-l folosesc atunci cand ma refer la mine. O persoana publica, acolo, este foarte bine platita. Este platita regeste, as putea sa spun, pe cand la noi lucrurile nu stau chiar asa, desi, eram, intr-adevar, printre cele mai bine platite persoane din televiziune, din tara noastra. N-as sti sa fac un clasament. Nu am stat niciodata sa verific salariile vecinilor, dar, banuiesc ca eram, oricum, in acel top. Cert este ca, dupa aceea, am putut sa ma concentrez, pentru ca rotitele se invart si neavand doar o singura directie in care sa-mi pierd zilele si noptile… nu mai poti respira atunci cand pui tot sufletul intr-un proiect amplu, cum a fost acela… realmente nu mai aveam timp pentru altceva, decat pentru mizilicuri, dupa aceea m-am concerntrat cu toata forta mea pe alte directii, fie ca a fost vorba de revista Business Woman, de documentare facute in intreaga lume, dar, mai mult decat atat, m-am ocupat de imaginea unor oameni din top management, m-am ocupat de campanii mari facute pentru companii, dincolo de campaniile umanitare.

Iti lipseste televiziunea? Te gandesti sa revii?

Nu prea, ca sa fiu sincera! Prioritatile sunt altele acum. Sunt foarte implicata in alte proiecte frumoase si atunci cand imi e dor de televiziune nu am decat sa o fac. E foarte simplu: plec intr-un colt de lume surprinzator pentru mine. Calatoria e o modalitate de cunoastere extraordinara si in acelasi timp fac si un documentar de televiziune, ca la mama lui acasa. In ziua de azi, toata lumea care are o camera mica de filmat acasa, crede ca face documentare. Ei bine, nu asa se fac lucrurile. Documentarul are o scoala la baza, se face face intr-un anumit fel. Am avut sansa de a lucra in echipa cu Calin Vrabie, un temerar specializat, la Londra, pe tema asta. De la el am invatat multe. Eu ma ocup de partea de scenariu, sunt cel care intervieveaza, sunt scormonitorul, iar el se ocupa de regie si de montaj. Lucram in echipa foarte bine. Uite asa am vazut multe colturi din lumea asta. Pe de alta parte, imi place sa fac interviuri cu oameni speciali de aici sau de departe. Sunt de notorietate galale umanitare de amploare pe care le organizez si care imi mai alina dorul de televiziune, atunci cand el exista. Televiziunea este o bucurie atunci cand stii sa o faci cu tot sufletul si cand stii sa o faci intr-un mod profesionist, fara a abdica de la anumite reguli de conduita, pentru ca televiziunea nu-i o joaca, pur si simplu, de-a imaginea si de-a cuvantul, ci e o joaca facuta cu responsabilitate.

Citeste materialul integral pe MONEY.ro

ARTICOLE SIMILARE

Desertul de sezon interzis gurmanzilor vine de la Koliba

Catalin Botezatu: “Sunt gurmand si incerc sa ma abtin, dar nu reusesc”

Ryan Phillippe: Voi renunţa la actorie!

realitatea

ETHAN HAWKE critica dur Oscarurile!

Jack Nicholson vrea să fie mâncat de păsări

realitatea

Cezar Ouatu, luat peste picior de presa din Suedia: «“It’s My Life”, o amestecatura bizara de dubstep si opera»

1 comentariu

Scrie un comentariu