Tabu
lifestyle

Expoziția The Rest Is Tomorrow, premiată la London Fashion Week, în vernisaj la GALATECA

De la secțiunea International Fashion Showcase din cadrul London Fashion Week expoziția The rest is tomorrow a venit în România, pentru a fi vernisată la GALATECA, sponsor și partener al proiectului. Timp de o lună, începând cu 28 februarie, GALATECA va deveni gazda celui mai recent eveniment de fashion românesc de răsunet internațional – nominalizat la premiul “Emerging Talent Award 2013” (acordat de British Council şi British Fashion Council). Proiectul a fost inițiat de ICR Londra.

Într-un concept expozițional semnat de arhitectul Attila Kim, creațiile celor 6 designeri români – Andreea Bădală (Murmur), Lucian Broscăţean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza şi Carla Szabo – așteaptă vizitatorii români pasionați de design și artă contemporană.

“Considerăm că moda românească își are locul într-o galerie de artă aplicată și ne bucurăm că am putut răspunde invitației ICR de a participa la acest proiect, având în vedere că GALATECA se va concentra pe promovarea tinerilor designeri și artiști autohtoni”, a declarat Iulia Gorneanu, project manager GALATECA.

Scenografia își propune să redea atmosfera din backstage-ul unei prezentări de modă, cu “modele” care se pregătesc să iasă pe catwalk, îmbrăcate în ținute monocrome, puse în evidență de obiecte și culori cu impact vizual. În “dezordinea” organizată a momentului – specifică emoțiilor din timpul evenimentului – creațiile sunt expuse atât pe manechine și standere, dar și prin schițele designerilor și tot ceea ce presupune, logistic, un astfel de show. Coloana sonoră care întregește tabloul evocă rumoarea publicului nerăbdător, care șoptește sau vorbește tare, în așteptarea prezentării la care a venit să asiste. Sound design-ul este creat de originalul Florentin Tudor.

Juriul care a dezbătut pentru acordarea premiului “Emerging talent award 2013” a fost compus din Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer şi profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de modă Telegraph) şi Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum).

Jurnalişti precum Hilary Alexander de la Telegraph, fotografi şi bloggeri de modă, profesionişti din industria de fashion britanică, diplomaţi şi public general au fost entuziasmaţi la Londra de creaţiile designerilor şi de expunerea inedită.

Pe parcursul expunerii galeria a pregătit și o serie de evenimente legate de istoria modei, în care vizitatorii vor fi invitați să interacționeze cu obiecte unicat din colecții private.

Expoziția a fost susținută în România de compania Whirlpool, cunoscută pentru parteneriatele internaționale cu manifestări de modă și pentru colaborările cu designeri de fashion pentru dezvoltarea de produse în ediție specială.

Expoziția The rest is tomorrow este deschisă publicului în perioada           28 februarie – 31 martie. La închidere, o parte din creațiile prezentate, unele dintre ele unicat, vor putea fi achiziționate de publicul vizitator.

ARTICOLE SIMILARE

Pamela Anderson, dragoste în văzul tuturor – FOTO

realitatea

EXCLUSIV TABU.RO: Interviu Cătălin Botezatu

realitatea

Signature, parfumurile duo ale Casei Beckham

realitatea

Adolescența lui Carrie Bradshaw, subiectul unui roman

realitatea

Lindsay Lohan, incredibil de slabă

realitatea

Sandra Bullock și Meryl Streep, sărut pasional la Critics Awards

realitatea

Scrie un comentariu