Tabu
FASHION

Fashion Icons, Ep. 2: Greta Garbo

Ca adolescentă, trăind în Stockholm, o fată din clasa muncitoare pe nume Greta Louisa Gustafson lucra pentru Bergstrom. Frumoasa vânzătoare Greta a fost aleasă să apară într-un film promoțional „Cum să nu te îmbraci” (1921). Mai apoi Greta a apărut și în catalogul magazinului, prezentând modele de pălării ca cele pe care obișnuia să le vândă.

Ani mai târziu, Greta și-a amintit că dintre toate clientele ei, cel mai mult invidia actrițele. Greta Louis Gustafson și-a realizat în sfârșit visul – părăsind Suedia în 1925, pentru a deveni Greta Garbo la studiourile MGM din Hollywood.

Ceea ce este intrigant în legătură cu primii ei ani de carieră actoricească, este continua ei asociere cu moda. O simplă vânzătoare din Suedia reușise să ajungă nu numai o mare actriță, dar simbolul proeminent al trendului erei – Art Deco.

Identificarea ei cu acest trend este foarte clară în filmele care se petrec în perioada modernă, în care personajul lui Garbo este văzut într-un context contemporan. De exemplu, în filmul „The Torrent” (1925), primul film american al lui Garbo, ea joacă rolul lui Leonora Moreno, o țărancă spaniolă cu o voce extraordinară care ajunge cântăreață de operă la Paris.

În prima parte a filmului stilul vestimentar al lui Garbo aduce cu cel al lui Lilian Gish – subjugat și cvasi-victorian. Când Leonora ajunge însă la Paris, stilul actriței se schimbă total. Actrița apare cu părul aranjat pe spate și cu un guler în dungi negre și albe din blană.

În alt cadru Garbo apare în outfit-ul ei de scenă: o haină lungă din lamé cu blană pe margini. Se născuse diva art deco : Greta Garbo.

De-a lungul filmului, Greta mai apare îmbrăcată cu o rochie capă cu print geometric în alb și negru.

Clar, nu ar fi interesant să enumerăm toate scenele în care frumoasa divă a adoptat stilul art deco.

Greta Garbo
a fost cea care a adus în atenția modei trench-urile și beretele. Gusturile ei pentru culori închise, machiaj, tăieturi și forme dramatice, dar totuși inovatoare, au făcut din ea un style-icon copiat astăzi de toți designerii și vedetele de Hollywood.

Greta Garbo a fost numită de Cartea Recordurilor, cea mai frumoasă femeie a tuturor timpurilor.

(clic pe poze pentru a le vedea in intregime)

ARTICOLE SIMILARE

Cum a devenit Bella Hadid noua icoană a modei

Andreea Damian

Covorul roșu de la SAG Awards 2022. Cele mai frumoase ținute

Andreea Damian

Piele pe piele

realitatea

Top 7 obiceiuri vestimentare gresite

realitatea

Calendarul Vogue Paris 2010, streaptease chic

realitatea

Eterna și fascinanta Courtney Love în Pop Magazine

realitatea

Scrie un comentariu