Tabu
CULTURE

FestinVleac | Marea dovleceală în Parcul IOR

Bucureștenii sunt așteptați în perioada 27-30 octombrie la „marea dovleceală” din Parcul Ior. „FestinVleac” este un festin tomnatic cu preparate cu și despre dovleac.

Marea dovleceală are loc în Parcul Ior din Sectorul 3 al Capitalei (zona Biserica de lemn Maramureşeană) în perioada 27 – 30 octombrie.

Organizatorii evenimentului au și o veste înfricoșătoare:

„Dovleacul nostru este simbolul şi personajul principal al sărbătorii de Halloween care acuşi ne bate la uşă, în noaptea de 31 octombrie, dar noi, cu ajutorul tuturor celor prezenţi îi vom scobi şi ilumina şi-i vom pune la vedere pentru a alunga spiritele rele, iar lui BAU BAU îi vom pregăti nişte specialităţi cu cel mai aprig usturoi”, transmite Autentic Events pe Facebook.

La „FestinVleac” bucureștenii vor găsi: prăjituri de casă cu dovleac, alivenci cu dovleac, poale’n brâu cu dovleac, cea mai mare plăcintă cu dovleac, dulceaţă de dovleac, mii de sărmăluţe pregătite în dovleac, rață în dovleac, tartă cu dovleac, iar lista continuă.

Organizatorii au pregătit şi standuri cu mâncare tradiţional românească, grătare, dar şi zone cu fructe, legume, zacuscă şi gemuri bio. Mustul făcut pe loc şi vinul proaspăt nu vor lipsi şi vor acompania toate preparatele delicioase realizate în cadrul festivalului.

Bineînţeles, bucureștenii vor avea ocazia să deguste și produsele tradiţionale: pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, dar şi brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine.

Totodată, aici vor fi și preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile.

ARTICOLE SIMILARE

Jean Claude Van Damme si-a scos FIICA SEXY in public

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

Andreea Damian

Un nou sezon “Neveste Disperate-

realitatea

Volumul de memorii al lui Prince va fi lansat în toamnă

Andreea Damian

Spectacole-lectură la Centrul de Teatru Educațional Replika

Ciocîrlan

Thomas Doyle face niste diorame incantatoare?

realitatea

Scrie un comentariu