Home > Agenda > Festivalul devoratorilor de scurt-metraje

Festivalul devoratorilor de scurt-metraje

via

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT va avea loc în București, în perioada 28 martie -1 aprilie. Anul acesta, NexT își așteaptă publicul cu filme noi, îndrăznețe și originale la Cinema Scala, și pentru prima dată, la Cinema Studio.

Seminariile NexT, prezentate de JTI, nu lipsesc nici de această dată din programul NexT și promit să aducă în Capitală profesioniști ai cinematografiei autohtone și internaționale. La cea de-a șasea ediție, seminariile NexT sunt dedicate regiei, sound-design-ului și în mod special distribuției de film și vor avea loc la cafeneaua Cărturești Verona.

Ca în fiecare an, agenda NexT cuprinde un program de competiție puternic și secțiunile tradiționale ale festivalului: Semaine internationale de la critique (secțiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes), Short Matters (scurtmetrajele nominalizate la Oscarurile Europene), Festival Friends/Prietenii Festivalului – prezentat de HBO, Și ei au fost NexT Generation și nu în ultimul rând, Cristi & Otto (program dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu și sound-designer-ul Andrei Toncu). Publicul cel mai tânăr va fi așteptat la programul NexT Kids cu o serie de surprize și filme selecționate special pentru ei.

Prezentat în premieră anul trecut, programul Oscars Night revine și anul acesta la NexT cu scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film. În plus, NexT a pregătit spectatorilor două programe nou-nouțe care le vor provoca imaginația cu siguranță și care vor fi anunțate în curând.

Articole asemanatoare
Kirsten Dunst susține că e ignorată de Hollywood: „M-am gândit că poate că nu sunt o actriță bună”
Pisicile roșcate din filme o retrospectivă în cinstea lui Jones din Alien
Lady Gaga
Recordul incredibil stabilit de Lady Gaga după Oscaruri
oscar
Gala Oscarurilor va fi foarte diferită anul acesta

Comenteaza acest articol

Festivalul devoratorilor de scurt-metraje

by   1 min
0