Tabu
Image default
CULTURE Slider

Filipine ⎪ Cu gondola la film

Cinematograful plutitor a devenit noua atracție și formă de divertisment pentru locuitorii orașului Manila. 

Frumos e în decembrie la Veneția

Într-un complex comercial din capitala Republicii Filipine a fost amenajat un cinematograf în aer liber. Inspirat de atmosfera și arhitectura urbană a Veneției, noul cinema le oferă spectatorilor o experiență inedită. În locul fotoliilor sau scaunelor dintr-o sală obișnuită de proiecție, filipinezii vizionează lungmetraje îmbarcați în gondole. 

La cinematograful plutitor, spectatorii stau așezați câte doi într-o gondolă. Numărul maxim de participanți la o proiecție de film este de zece persoane, iar prețul unui bilet ajunge la 500 de pesos (aproximativ 10$). 

Spectatorii trebuie să vină cu propriile perechi de căști, pe care le conectează la sistemul audio din micile ambarcațiuni, iar sunetul filmului este transmis pe o frecvență de radio disponibilă doar celor aflați în gondole. 

Conform declarației lui Graham Coates, directorul de la Megaworld Lifestyle Malls, cinematograful plutitor sprijină industria de film și, totodată, își propune să le ofere clienților o experiență cinematografică specială, care să le aline dorul și pasiunea pentru filme. 

Restricții dure

Din cauza pandemiei, cinematografele din Filipine au fost închise încă de la jumătatea lunii martie a acestui an, când președintele Rodrigo Duterte a impus una dintre cele mai lungi și dure perioade de caratină din întreaga lume. 

Cu peste 450 000 de cazuri de COVID-19 și aproape 9 000 de decese cauzate de coronavirus, Filipine este, după Indonezia, a doua cea mai afectată țară de pandemie din sud-estul Asiei. 

Din luna iunie, guvernul filipinez a început să deblocheze gradual economia, însă majoritatea afacerilor și micilor întreprinderi considerate non-esențiale au rămas închise. În Manila, cinematograful plutitor și câteva drive-through cinema sunt singurele spații unde se proiectează filme.

sursa: Reuters

ARTICOLE SIMILARE

Când se vor căsători Cleopatra Stratan și Edward Sanda

Andreea Damian

Colette este cel mai recent film despre cum bărbații și-au asumat pe nedrept munca femeilor

realitatea

Primele Doamne ale Americii: O nouă expoziție explorează efectul lor durabil

Andreea Damian

Jennifer Lawrence s-a căsătorit în secret

Andreea Damian

Arta pentru #colectiv

Ciocîrlan

Alexa te-a ascultat până acum iar tu poți să asculți înregistrările și să le ștergi – iată cum

realitatea

Scrie un comentariu