Tabu
lifestyle

Habitat for Humanity reclădeşte speranţe!

30 de case și o școală reconstruite din temelie, 50 de locuințe renovate și peste 300 de familii asistate prin materiale de construcție și expertiză tehnică de Habitat for Humanity România

București, 1 iunie 2011. Habitat for Humanity România a inaugurat pe 31 mai, cele 30 de case construite în Dorohoi. Timp de nouă luni, de la inundațiile din iulie 2010 și până acum, Habitat  a construit 30 de  case de la zero, a renovat alte 50 și a reconstruit o școală.

„Am știut că această comunitate are nevoie de noi, poate mai mult decât altele. Am încercat să facem tot ce e posibil ca să îi ajutăm, mai ales că mulți dintre ei sunt bătrâni și bolnavi și nu au resurse financiare. E o bucurie imensă pentru noi că am dus la bun sfârșit acest proiect.”, declară Mihai Grigorean, directorul departamentului de răspuns la dezastre al Habitat for Humanity România.

Tot în cadrul proiectului „Și eu reclădesc speranța!”, un număr de peste 300  de familii din Dorohoi au primit ajutor din partea asociației . Prin cele două centre de resurse înființate în localitățile Mărgineni și Dorohoi, familiile au beneficiat de materiale de construcție și expertiză tehnică. Proiectul a implicat peste 500 de voluntari, care au muncit timp de 3.245 de ore.

„O lună întreagă am plâns după ce mi-a luat apa casa. Am crezut că ăsta-i sfârșitul. Nu credeam că la 80 de ani mai pot să-mi fac eu casă. Noroc de oamenii ăștia că m-au ajutat!”, spune Maria Dăniluță, care a muncit alături de Habitat la noua ei casă.

Principalii parteneri finanțatori ai proiectului au fost Fundația Vodafone România, Lafarge, Dedeman, BCR Erste și Porsche România. Alte 60 de companii și peste 20.000 de donatori individuali au contribuit la finalizarea proiectului „Și eu reclădesc speranța!”. Iar mediatizarea s-a realizat cu ajutorul EuropaFM.

În cadrul acestui proiect, Habitat for Humanity a ajutat peste 1.300 de persoane din județele Botoșani, Bacău și Cluj să locuiască în condiții decente. Totul a fost posibil prin donațiile care au însumat aproximativ 550.000 de dolari în cash și materiale de construcție în valoare de 290.000 de dolari.

Proiectul a fost implementat cu susținerea Guvernului României, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și a UNICEF.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost și adăpostirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 400.000 de locuințe pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunități, în 100 de țări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat până în acest moment peste 1.750 de familii din Bacău, Prahova, Neamţ, Botoşani, Bihor, Dolj, Constanţa şi Cluj să locuiască decent şi în demnitate.

Pentru mai multe informații:

Stefana Chivoiu, PR Specialist, The 88 Keys, [email protected], 0733 300 424
Carmen Ghia, Communication Coordinator, Habitat for Humanity România,
[email protected], 0728 979 939

ARTICOLE SIMILARE

Invictus – un film pentru copii, bătrâni și iubitori de rugby poetic

realitatea

SCENE INCREDIBILE LA TV cu Oana Zăvoranu! “Să o iubeşti pe mă-ta!”

Simona Pătruleasa a devenit mamă

realitatea

Madonna nu se lasă îmbrăcată

realitatea

TOP 10 cele mai urâte celebrități

realitatea

Oana Albu, fosta campioana nationala de canotaj, A MURIT incendiata de propriul sot

2 comentarii

Scrie un comentariu