Tabu
lifestyle

Hong Kong

Spa – Made in China

În Hong Kong puteți să vă răsfățați spatele cu un tratament care a fost inventat de chinezi și se mai practică în două saloane de lux din Londra și Los Angeles. Liftingul spatelui se bazează pe medicina tradițională chineză care spune că măduva spinării e cheia sănătății corporale și mentale. Dacă aveți curaj, încercați o tunsoare chinezească. Beneficiați de un masaj al scalpului cu uleiuri aromate, înțelegeți ce înseamnă răbdarea chinezilor (tunsul durează aproape două ore) și plătiți echivalentul a 10 euro, cu tot cu bacșiș.

Shopping

Mall-uri cu 12 etaje și sute de magazine. Toate brandurile mari în vitrine, dar și pe tarabe în stradă. Unele false, altele originale. Mai ieftin decât în Europa cu 10-15%.

Vedete

„Am făcut școala engleză. În prima zi profesoara m-a întrebat: care e numele tău englez? N-aveam. Așa că m-am dus acasă și m-am uitat la filme. Multe. Ai văzut Mad Max? De acolo mi-am luat numele. În engleză mă cheamă Mad Max.” Ghidul Mad Max e doar un exemplu pentru cât de dornici sunt asiaticii să semene cu europenii sau ­ame­ricanii. În cele 4 zile pe care le-am petrecut la Hong Kong, susțineau concerte sau aveau de lansat cărți și filme Kylie Minogue, Roger Moore, Nicole Kidman, iar toate evenimentele erau sold out.

Obiceiuri locale

„Fiecare fereastră înseamnă o casă, o familie.” Suprapopularea are efecte neașteptate. Oamenii din Hong Kong nu-și pot permite să aibă un cățel sau o pisică, așa că își cumpără păsări pe care le plimbă dimineața, prin parcuri, în colivii de bambus. Piața de păsări e un loc de vizitat în Hong Kong. Nu doar pentru a vedea ce-și cumpără localnicii, dar și pentru că este zona care, conform „Cărții recordurilor“, are cea mai mare densitate de locuitori pe kmp: 120.000.

Internațional Commerce Center

În orașul în care supraetajarea e o formă de a crea spațiu de locuit se află una dintre cele mai înalte clădiri din lume. ICC Tower are 490 de metri și în 2010 când va fi cu totul inaugurat, va fi cel mai mare centru comercial din lume, cu mii de magazine exclusiviste. ICC Tower e a patra clădire ca înălțime din lume după Burj Dubai, Chicago Spire și Shanghai World Financial Centre.

British Airways

Dacă mergeți în Asia cu BA, puteți călători cu avionul cu etaj, Boeing 747/400 Jumbo de ultima generație. Grație check in-ului on line puteți să vă alegeți singuri locurile în avion. Iată un pont: la etaj, e o zonă exclusivistă. Cel mai bun loc aici este 60 A, primul din spatele cabinei de pilotaj. Check in-ul on line se deschide cu 24 de ore înainte de zbor și vă puteți face formalitățile de acasă.

ARTICOLE SIMILARE

La multi ani!

realitatea

Gay travel: Amsterdam

realitatea

EXCLUSIV TABU.RO: Interviu Cătălin Botezatu

realitatea

Wesley Snipes se roagă pentru întoarcerea lui Michael Jackson

realitatea

Românii din Dubai: Andreea Marin şi Ştefan Bănică SE COMPORTĂ CA O FAMILIE

Adevarata fetita MOWGLI: Imagini incredibile din Africa!

realitatea

Scrie un comentariu