Tabu
FASHION

Jackie Kennedy: Povestea neștiută din spatele rochiei de mireasă. Cum a devenit un stil de mireasă

Designul viitoarei rochii de mireasă a primei doamne a Americii ar fi trebuit să fie un moment definitoriu din carieră pentru Ann Lowe. Aproape 70 de ani mai târziu, povestea ei este încă în mare parte necunoscută.

Rochia de mireasă din mătase ivoire, în stil prințesă, purtată de Jackie Kennedy a devenit de atunci unul dintre cele mai imitate stiluri pentru mirese. Mai puțin cunoscută este povestea designerului ei, Ann Lowe, o creatoare de modă afro-americană foarte talentată care a îmbrăcat o mare parte din înalta societate din New York, în anii ’50. Ann Lowe făcea în mod regulat rochii pentru balul internațional al Debutantei și se spune că a fost copleșită atunci când Jackie Kennedy i-a cerut să-i facă rochia de mireasă.

Necazul a început cu zece zile înainte de data oficială a nunții, când o țeavă s-a spart în atelierul lui Ann Lowe și a distrus rochia de mireasă originală și 9 din 15 rochii de domnisoară de onoare. A fost nevoie de două luni și mai mult de 50 de metri de tafta pentru a face rochia de mireasă a lui Jackie Kennedy. Echipa ei a lucrat neobosit pentru a reface piesele, ceea ce a însemnat o pierdere de 2.200 dolari – aproximativ 21.000 dolari în prezent.

Potrivit autorului Rosemary E. Reed Miller, tatăl mirelui, Joseph Kennedy, a fost cel care s-a ocupat în detaliu de nunta care a avut loc în 1953, cu excepția rochiei de mireasă. Până în ziua cea mare, nimeni de la acea vreme nu știa nimic despre rochia pe care o va purta Jackie sau numele designerului. Numele lui Ann Lowe nu a fost niciodată menționat. Aceasta a primit recunoaștere câțiva ani mai târziu, în 1964, potrivit Vogue.

ARTICOLE SIMILARE

Izabela Purdescu la Bucharest Fashion Week

realitatea

Celebritățile și-au luat liber o săptămână pentru prezentările de la Paris

realitatea

Au aparut noile sticle Diet Coke by Karl Lagerfeld

realitatea

PANTOFII iti spun ce fel de FEMEIE esti

Georgia May Jagger, pe urmele părinților săi faimoși

realitatea

Prinţul William şi Kate Middleton pe post de tatuaj pe dinţi

realitatea

Scrie un comentariu