Tabu
Image default
lifestyle

Krzysztof Zanussi, președintele Juriului de lungmetraj al ANONIMUL-ui

Festivalul Internațional de Film ANONIMUL are loc între 11 și 17 august 2008 la Sf. Gheorghe în Delta Dunării.

Cele 7 titluri propuse de selectorul Festivalului Ludmila Cvikova (selector al Festivalului de Film de la Rotterdam și director artistic al Artfilm, Slovacia) pentru competiția de lungmetraj sunt:

THE WAVE
în regia lui Dennis Gansel, Germania Nominalizat la Marele Premiu al Juriului Festivalul de Film Sundance 2008

HELP ME EROS
în regia lui Lee Kang-sheng, Taiwan Nominalizat la Leul de Aur Festivalul de Film de la Veneția 2007

EGG în regia lui Semih Kapanoglu, Turcia Quinzaine des realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes 2007 Marele Premiu Istanbul 2008 BOOGIE în regia lui Radu Muntean, România Quinzaine des realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes 2008

SILENT LIGHT
în regia lui Carlos Reygadas, Mexic Premiul Juriului, Festivalul de Film de la Cannes 2007 (Carlos Reygadas a fost prezent în competiția de lungmetraj a Festivalului ANONIMUL în 2006 cu filmul Battle în Heaven)

LEMON TREE
în regia lui Eran Riklis, Israel Premiul Pubicului la secțiunea Panorama, Festivalul de Film de la Berlin 2008

IT’S HARD TO BE NICE
în regia lui Srdjan Vuletic, Bosnia Premiul pentru cel mai bun actor, Festivalul de Film de la Sarajevo 2007 (Srdjan Vuletic a câștigat premiul pentru scenariu la prima ediție a Festivalului ANONIMUL în 2004 cu filmul Summer in the Golden Valley)

Președintele Juriului de lungmetraj este celebrul regizor polonez Krzysztof Zanussi. Posesor al unui Leu de Aur și a unei nominalizări la Globurile de Aur, regizor, scenarist, producător, Zanussi a semnat numeroase lungmetraje, documentare, filme pentru televiziune de-a lungul unei cariere impresionante. Regizor de teatru și operă. Cele mai cunoscute titluri ale sale rămân: Structura cristalului – 1969, Viața de familie – 1971, Constanța – 1980, Anul soarelui liniștit – 1984, În plin galop – 1996, Viața ca o boală incurabilă transmisă pe cale sexuală – 2000, Persona non grata – 2005.

Ceilalți membri ai Juriului sunt:

Laura Vasiliu – actriță, protagonistă a peliculei 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile în regia lui Cristian Mungiu, câștigător al Palme d’Or – Festivalul de Film de la Cannes 2007;

Joachim von Vietinghoff (Germania) – producător, membru al comisiei de selecție a Festivalului de Film de la Berlin (1985-2001);

Bojidar Manov
(Bulgaria) – critic de film ți jurnalist, vicepreședinte al FIPRESCI (2001-2005);

Lucian Georgescu
– scenarist și producător.

Premiile acordate de acest Juriu sunt în valoare totală de 17.000 de USD, din care Trofeul ANONIMUL 2008 are o valoare de 10.000 USD.

Concursul Festivalului de film ANONIMUL, sectiunea online, s-a încheiat. Câștigătorul premiului de 500 de USD și a invitației la Festivalul ANONIMUL în urma voturilor exprimate pe site este Svetlana Mirescu.

ARTICOLE SIMILARE

CRAZY HORSE Paris la Bucuresti!

Ghici cine și-a scos fiica la micul dejun

realitatea

TONCIU la PARIS s-a facut de… N-a stiut sa traga apa la WC!

Milla Jovovich renunță la Hollywood și la actorie

realitatea

Lui Kate Moss i-a crăpat rochia- FOTO

realitatea

SINUCIDEREA studentei la teatru din Cluj! Galerie FOTO cu frumoasa blonda /Citeste mesajele de adio lasat de ANDREEA

Scrie un comentariu