Tabu
LIFESTYLE

La noapte, stai cu ochii pe cer! Un fenomen rar, vizibil și din România

Superluna Albastră va lumina cerul în această noapte, iar specialiștii spun că fenomenul este unul spectaculos și va mai putea fi văzut abia în 2037.

Luna Albastră va fi vizibilă în noaptea de 30 spre 31 august. În acest an, luna august este marcată de două luni pline, care vor culmina cu “Luna albastră”. 

Prima lună plină a lunii a avut loc marți, 1 august, iar următoarea va avea loc pe 30 august, potrivit The Independent.

Superlunile au loc atunci când luna plină este aproape de punctul cel mai apropiat de Pământ, ceea ce o face să pară cu până la 14% mai mare și cu 30% mai strălucitoare, în comparație cu momentul în care se află la cea mai mare distanță.

Astfel, Luna Plină din noaptea de 30 spre 31 august 2023 va fi însoțită de “Blue moon” sau “Superluna Albastră”, o combinație rară, care apare o dată la 10 sau 20 de ani.

Următoarea dată la care va avea loc o superlună albastră este august 2037, spun specialiștii.

În ciuda a ceea ce sugerează numele, cea de-a doua lună plină nu va fi albastră, numele referindu-se la faptul că este a doua lună plină dintr-o lună calendaristică – lunile pline apar la fiecare 29 de zile, ceea ce înseamnă că, ocazional, o singură lună va prezenta două.

De asemenea, denumirea de Superluna Albastră se referă și la raritatea fenomenului, fiind asociat cu expresia din limba engleză “once in a blue moo” , care se referă la o situație care se petrece rar.

Se știe că lunile de culoare albastră apar atunci când există o perturbare majoră a atmosferei Pământului, cum ar fi în urma celei provocate de un vulcan.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Gestul emotionant al Romanitei Iovan pentru Adrian Iovan. Ce a facut creatoarea de moda in satul Horea!

ELECTROLUX te transformă într-un star în bucătărie

realitatea

Jane Fonda a descoperit tratamentul pentru tinereţea veşnică. Isi injecteaza…

ELENA BASESCU in pericol sa piarda noua sarcina!

Două noi tratamente revoluţionare pentru cancerul de piele

realitatea

Incredibil! BIANCA se marita cu MARIUS MOGA!

Scrie un comentariu