Tabu
Image default
FASHION

Mai la modă decât corsetul! Piesa vestimentară care sculptează toate morfologiile (indiferent de vârstă)

Pentru că îmbracă toate siluetele indiferent de vârstă și aspect, bustiera îi ia locul corsetului, cu care nu trebuie confundată. Iată cum să adopți tendința supremă a modei de vară.

O inversare a situației te obligă, bustieră reintră pe scena modei, în special din cauza ascensiunii stilului Regency pe care o datorăm seriei de succes Bridgerton, dar nu numai. Pe fundal, bustiera se confruntă cu o renaștere a notorietății datorită vedetelor care se abonează la photocall-uri. Printre ele, Hailey Bieber într-o rochie fără bretele Saint Laurent de Anthony Vaccarello la Premiile Grammy 2022, Emily Ratajkowski într-o rochie fără bretele Michael Kors la New York pe 12 mai, dar și Selena Gomez într-o rochie fără bretele despicată la Saturday Night Live după petrecere în același oraș, pe 14 mai 2022, cu paiete.

Bustiera în stil corset are meritul de a se ridica la rangul tendințelor modei de vară.

BUSTIERĂ ȘI CORSET: CARE ESTE DIFERENȚA?

Mult timp controversat, corsetul a fost o unitate timp de două veri consecutive. Îmbrăcat de Rihanna, Julia Fox sau chiar de Gigi Hadid de ziua ei, corsetul creează legături puternice cu cele mai influente personalități ale generației noastre în materie de modă. Un astfel de rating de popularitate, care i-a câștigat dreptul de a fi confundat cu bustiera.

Dacă în general amandouă sunt confecționate fără bretele, corsetul se referă la o piesă de lenjerie, transformată într-un ready-to-wear, se poartă în oraș. Una peste alta, acest top corsetat ancestral își păstrează funcția de îmbrăcăminte de slăbit, care sculptează talia.

Remodificată în anii 1900 de marii couturieri Madeleine Vionnet și Paul Poiret, apoi în anii 1970 de Vivienne Westwood, și couturierii Jean Paul Gaultier și Thierry Mugler în anii 1980, corsetul modern nu mai este un obiect de tortură, ci mai degrabă de dorință fiind mult mai confortabil.

La rândul ei, bustiera, must-have din această vară, nu constrânge corpul și nici nu-l rafinează, deși ajută la sculptarea formelor corpului femeilor, punându-le în valoare. Acesta este mai ales cazul pieptului, pe care bustiera îl pune în valoare.

BUSTIERA, VEDETA COLECȚIILOR DE PRIMĂVARĂ-VARĂ 2022

Firul comun al show-urilor din Săptămâna Modei de primăvară-vară 2022, bustiera a combinat în principal siluetele Alaïa, Alexander McQueen, Act N°1 și Blumarine. Suficient pentru a-i asigura un loc select pe podiumul tendințelor modei 2022. Punctul său forte? Acest top de îmbrăcăminte care menține bustul până la talie, unește atât topurile, cât și rochiile de vară. Mai mult decât atât, sub imboldul stilului anilor 2000, bustiera se adresează absolut tuturor femeilor, contrar credinței populare.

CE SĂ PORȚI CU O BUSTIERĂ?

Indiferent de vârsta care apare pe cartea noastră de identitate, bustieră sau rochia fără bretele este pentru toată lumea. Una peste alta, trebuie urmate anumite sfaturi stilistice.

Dacă doriți să-ți camuflezi brațele, combină acest top fără bretele cu o jachetă de blugi sau un blazer de in. Pentru cei care ar dori să ascundă burtica, cea mai bună variantă este să ia în considerare bustiera cu o pereche de pantaloni cu talie înaltă – pantaloni scurți, bermude- și să opteze pentru o bustieră cu imprimeuri minimaliste.

ARTICOLE SIMILARE

MATHILDE – tinute senzuale de sezon /FOTO!

Limited Edition la V for Vintage pe 11 aprilie

realitatea

Stella McCartney face echipă cu tatal său la Baletul din New York

realitatea

Cadouri, cadouri-¦

realitatea

Geci și jachete la modă | Ce modele se poartă în această toamnă

Andreea Damian

Patru vedete, aceeași rochie

realitatea

Scrie un comentariu