Home > Agenda > stiri > MARGARET THATCHER A MURIT. “Doamna de Fier” avea 87 de ani

MARGARET THATCHER A MURIT. “Doamna de Fier” avea 87 de ani


Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit în urma unui atac cerebral, informează BBC. Baroneasa Thatcher avea 87 de ani şi a suferit un atac cerebral luni dimineaţă, a declarat purtătorul său de cuvânt, lordul Bell.

“Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Margaret Hilda Thatcher, Baroneasa Thatcher, s-a nascut la 13 octombrie 1925. A fost prim-ministru al Regatului Unit din 1979 până în 1990. Baroneasa Thatcher este singura femeie aleasă să fie prim-ministru sau lider al unui partid politic major în Regatul Unit al Marii Britanii, precum și primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 și 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair în 2005.
Pentru meritele sale, urmează să primească rara onoare de a beneficia de funeralii de stat, onoare pe care, din rândul oamenilor politici ai secolului XX, a mai primit-o doar Sir Winston Churchill, alături de care mai împarte onoarea de a avea o statuie de bronz în holul Camerei Parlamentului.

Articole asemanatoare
Scriitorul Salman Rushdie spune că a fost pipăit de Margaret Thatcher
gillian anderson
Gillian Anderson devine „doamna de fier” în sezonul 4 din „The Crown”
Momente grele pentru Dana Rogoz! Tatăl ei a murit
Fratele Simonei Trasca a murit in Inchisoarea Rahova: “E strigator la cer! Nu ne dau trupul lui acasa!”

Comenteaza acest articol

MARGARET THATCHER A MURIT. “Doamna de Fier” avea 87 de ani

by   1 min
0