Tabu
CULTURE

Maureen Rice a purtat aceeasi rochie, in fiecare zi, timp de o luna?

Maureen Rice este editor la Psychologies si a decis, la un moment in viata ei, sa faca un experiment: sa poarte timp de o luna, in fiecare zi, aceeasi rochie. Poate ca nu pare un lucru atat de interesant, totusi, chiar cred ca nu stiti cum te face sa te simti acest lucru.

Experimentul lui Rice a inceput cu achizitionarea unei rochii mov de la L.K. Bennett. La un pret de 195 de lire, rochia parea alegerea perfecta – ceva simplu si adaptabil, care sa poata fi accesorizat in fel si chip. Strategia lui Rice a fost sa inceapa de la cea mai simpla varianta si sa lase lucrurile sa evolueze de acolo. De la complimentele din prima zi, cand toate colegele i-au remarcat rochia cea noua, lucrurile s-au complicat. La inceput totul a parut “fashion rehab”,  o pauza binevenita de la presiunea shoppingului. In curand, s-a transformat intr-o trecere in revista a accesoriilor care puteau pune in valoare rochia: curele, centuri, esarfe, brose, au fost toate chemate sa creeze un outfit care sa difere de la o zi la alta. De aici a rezultat ca a te intreba ce sa porti in fiecare zi e acelasi lucru cu a te intreba cu ce sa asortezi aceeasi rochie in fiecare zi. Se spune ca hainele pot sa iti reflecte dispozitia, dar dupa cateva zile, se pare ca aceeasi rochie bine croita dar purtata nonstop a devenit in sine obositoare. Totusi, combinarea rochiei cu niste cizme vechi a facut-o pe Rice sa simta, in cele din urma, ca ea poarta rochia si nu ca rochia o poarta pe ea. Si-a amintit mai tarziu de uniformele scolare si de felul in care elevele reusesc sa le personalizeze si sa le faca sa arate special in fiecare zi.

Dupa o saptamana curelele au devenit cele mai bune prietene ale lui Rice. Si s-a convins ca nu e important doar sa arati altfel in fiecare zi, ci sa te si simti altfel. Iar aceeasi rochie nu ajuta prea mult.
Si cum o femeie petrece 287 de zile pe an incercand sa isi dea seama ce sa poarte si totusi reuseste sa poarte doar o treime din propria garderoba, iar obiectele vestimentare preferate costa sub 50 de lire sterline (in Marea Britanie)  si sunt purtate vreo 12 ani, pana la urma purtarea aceleiasi rochii in fiecare zi nu e neaparat o drama, cat un exercitiu, binevenit, de stil.

ARTICOLE SIMILARE

Incredibil! Cine o va mosteni pe Stela Popescu / FOTO!

Sărbătoritul zilei de 16 august. Madonna.

realitatea

Rihanna, piesă nouă după 4 ani de pauză. Ascult-o AICI!

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Åžtiai că ocitocina poate fi administrată în scop terapeutic?

realitatea

Icon: Salma Hayek, o mexicancă la curtea regelui Hollywood

Scrie un comentariu