Home > Agenda > ALEGERI Statele Unite: Michelle OBAMA vs Ann ROMNEY! Cine va fi PRIMA DOAMNA?

ALEGERI Statele Unite: Michelle OBAMA vs Ann ROMNEY! Cine va fi PRIMA DOAMNA?

Michelle LaVaughn Robinson Obama (născută pe 17 ianuarie 1964) s-a născut și a crescut sudul orașului Chicago și a absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept Harvard. După terminarea facultății, ea a revenit la Chicago unde a acceptat o poziție în firma de avocatură Sidley Austin, înainte de a se căsători cu Barack Obama. Ulterior, doamna Obama a lucrat, ca parte a administrației primarului din Chicago, Richard M. Daley și la Universitatea Chicago. Pe parcursul anilor 2007 și 2008, ea a contribuit la campania electorală a soțului ei pentru alegerile prezidențiale din anul 2008. Ea de asemenea, a susținut un mic discurs în fața Convenției Naționale Democrate din Denver, Colorado, 2008. Doamna Obama este mama a două fiice, Malia și Sasha, și este sora lui Craig Robinson, antrenorul echipei de baschet de la Oregon State University. La aproape 49 de ani, Michelle Obama, prima doamnă a SUA, este foarte implicată în diverse campanii umanitare, dar mai ales în cea privind obezitatea în rândul copiilor. Deşi e foarte populară în rândul americanilor, se pare că soţia lui Barack Obama nu e chiar atât de blândă, fiind, conform presei de scandal de peste Ocean, obsedată de control, mofturoasă şi greu de satisfăcut de angajaţi. Ea are şi o obsesie legată de sport, prima-doamnă petrecându-şi multe ore la sala de antrenament, cu instructori personali.

De cealaltă parte, Ann Rommney are 63 de ani si este casatorita cu candidatul republican de 43 de ani. Ann Romney e o fire calmă, care ascunde drame cumplite. A fost diagnosticată cu scleroză multiplă în 1998 şi, de atunci, soţul său are mare grijă de ea şi-i face toate poftele. Ann a refuzat să se trateze prin medicina alopată, preferând tratamente alternative, care se pare că au dat roade. Mai mult, doamna Romney, mamă a cinci copii, a fost diagnosticată şi cu cancer la sân, în 2008, şi şi-a făcut mastectomie, deşi tumoarea era benignă. Fire discretă, soţiei lui Mitt Romney, posesor al unei averi de peste 200 de milioane de dolari, nu-i place deloc atenţia mediatică, aceasta temându-se de stresul care o aşteaptă în cazul în care bărbatul ei va ieşi preşedinte, însă cu toate acestea îşi susţine soţul. Acuzată în aprilie de o comentatoare democrată că “nu a muncit nici măcar o zi din viaţa sa”, Ann Romney a replicat scriind primul mesaj pe Twitter din viaţa sa: “Am ales să rămân acasă şi să îmi cresc cei cinci copii. Credeţi-mă că este multă muncă”.
Pe numele de fata Ann Davies, ea s-a născut într-o familie bogată din Michigan. Ea nu avea nici 20 de ani în momentul în care s-a căsătorit cu tânărul Mitt, 22 de ani, după ce s-a convertit la religia mormonă a logodnicului ei. Cuplul pleacă să studieze – Ann obţine o licenţă în franceză – la Brigham Young University în Utah (vest), unde locuieşte “într-un subsol şi mănâncă paste şi conserve de ton”, a povestit ea în faţa convenţiei republicane.

Articole asemanatoare
michelle obama
Gestul lui Michelle Obama pentru copiii aflați în izolare
Michelle Obama
Michelle Obama, sfaturi pentru cei aflați în izolare
violența domestică
Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano
meghan markle
Michelle Obama, tribut emoţionant pentru Meghan Markle

Comenteaza acest articol

ALEGERI Statele Unite: Michelle OBAMA vs Ann ROMNEY! Cine va fi PRIMA DOAMNA?

by realitatea   2 min
0