Home > Agenda > ALEGERI Statele Unite: Michelle OBAMA vs Ann ROMNEY! Cine va fi PRIMA DOAMNA?

ALEGERI Statele Unite: Michelle OBAMA vs Ann ROMNEY! Cine va fi PRIMA DOAMNA?

Michelle LaVaughn Robinson Obama (născută pe 17 ianuarie 1964) s-a născut și a crescut sudul orașului Chicago și a absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept Harvard. După terminarea facultății, ea a revenit la Chicago unde a acceptat o poziție în firma de avocatură Sidley Austin, înainte de a se căsători cu Barack Obama. Ulterior, doamna Obama a lucrat, ca parte a administrației primarului din Chicago, Richard M. Daley și la Universitatea Chicago. Pe parcursul anilor 2007 și 2008, ea a contribuit la campania electorală a soțului ei pentru alegerile prezidențiale din anul 2008. Ea de asemenea, a susținut un mic discurs în fața Convenției Naționale Democrate din Denver, Colorado, 2008. Doamna Obama este mama a două fiice, Malia și Sasha, și este sora lui Craig Robinson, antrenorul echipei de baschet de la Oregon State University. La aproape 49 de ani, Michelle Obama, prima doamnă a SUA, este foarte implicată în diverse campanii umanitare, dar mai ales în cea privind obezitatea în rândul copiilor. Deşi e foarte populară în rândul americanilor, se pare că soţia lui Barack Obama nu e chiar atât de blândă, fiind, conform presei de scandal de peste Ocean, obsedată de control, mofturoasă şi greu de satisfăcut de angajaţi. Ea are şi o obsesie legată de sport, prima-doamnă petrecându-şi multe ore la sala de antrenament, cu instructori personali.

De cealaltă parte, Ann Rommney are 63 de ani si este casatorita cu candidatul republican de 43 de ani. Ann Romney e o fire calmă, care ascunde drame cumplite. A fost diagnosticată cu scleroză multiplă în 1998 şi, de atunci, soţul său are mare grijă de ea şi-i face toate poftele. Ann a refuzat să se trateze prin medicina alopată, preferând tratamente alternative, care se pare că au dat roade. Mai mult, doamna Romney, mamă a cinci copii, a fost diagnosticată şi cu cancer la sân, în 2008, şi şi-a făcut mastectomie, deşi tumoarea era benignă. Fire discretă, soţiei lui Mitt Romney, posesor al unei averi de peste 200 de milioane de dolari, nu-i place deloc atenţia mediatică, aceasta temându-se de stresul care o aşteaptă în cazul în care bărbatul ei va ieşi preşedinte, însă cu toate acestea îşi susţine soţul. Acuzată în aprilie de o comentatoare democrată că “nu a muncit nici măcar o zi din viaţa sa”, Ann Romney a replicat scriind primul mesaj pe Twitter din viaţa sa: “Am ales să rămân acasă şi să îmi cresc cei cinci copii. Credeţi-mă că este multă muncă”.
Pe numele de fata Ann Davies, ea s-a născut într-o familie bogată din Michigan. Ea nu avea nici 20 de ani în momentul în care s-a căsătorit cu tânărul Mitt, 22 de ani, după ce s-a convertit la religia mormonă a logodnicului ei. Cuplul pleacă să studieze – Ann obţine o licenţă în franceză – la Brigham Young University în Utah (vest), unde locuieşte “într-un subsol şi mănâncă paste şi conserve de ton”, a povestit ea în faţa convenţiei republicane.

Articole asemanatoare
Obama
Soții Obama, în negocieri cu Netflix pentru a produce un show TV
Michelle Obama isi dezvaluie secretele anti-ageing
OSCAR 2013 – lista premiilor
MICHELLE OBAMA anunta triumful lui “Argo” la Oscar!

Loading...

Comenteaza acest articol

ALEGERI Statele Unite: Michelle OBAMA vs Ann ROMNEY! Cine va fi PRIMA DOAMNA?

by realitatea   2 min
0