Tabu
Image default
FASHION

Modalități durabile de a-ți actualiza garderoba atunci când corpul tău se schimbă

Mărimea unei femei se schimbă de aproximativ 31 de ori de-a lungul vieții, potrivit Fits Me. Atunci când articolele de îmbrăcăminte nu se mai potrivesc, există potențialul ca sute de articole să ajungă la gropile de gunoi și, în cele din urmă, să dăuneze pământului.

Deși nu ne putem împiedica corpul să se schimbe, iar cumpărarea de haine noi care ne oferă cea mai mare încredere nu este un lucru rău, este important să luăm întotdeauna în considerare mediul atunci când facem cumpărături. Putem schimba modul în care ne actualizăm garderoba, fie că este vorba despre modul în care alegem să ne ocupăm de a scăpa de hainele noastre vechi sau cum cumpărăm piese noi.

Moda este una dintre principalele cauze ale poluării, deoarece o persoană obișnuită aruncă 81 de kilograme de îmbrăcăminte în fiecare an. Există modalități simple prin care poți reduce acest număr și să-ți poți actualiza garderoba în același timp. Dacă vrei să-ți schimbi garderoba în mod durabil pe măsură ce corpul tău se schimbă, nu mai căuta.

Păstrează ce poți

Deși poate suna ciudat, îți poți actualiza garderoba păstrând unele dintre piesele tale vechi. Unele piese sunt suficient de flexibile pentru a se întinde și se mișcă pe măsură ce corpul tău se schimbă. Poți păstra aceste piese în rotație în garderoba ta și le poți aranja altfel decât ai fi făcut-o înainte. De exemplu, un tricou ți se poate potrivi pe măsură ce burta se întinde, dar un pulover cu nasturi s-ar putea să nu. În schimb, poartă cardiganul cu nasturi înfășurat în jurul taliei sau deschis. Acesta poate să nu fie un mod tradițional de a purta articolul, dar îți oferă o ținută complet nouă.

Vinde și donează haine care nu ți se potrivesc

Nu arunca niciodată haine care nu ți se mai potrivesc. În schimb, încearcă să le revinzi sau să le donezi. Chiar și articolele care par să nu aibă nicio uzură pot fi reciclate. După cum se spune întotdeauna, gunoiul unui om este comoara altuia. Magazinele locale de second-hand primesc mereu donații, dar poți, de asemenea, să câștigi bani rapid și să te asiguri că un articol va fi purtat vânzând direct altora pe Facebook Marketplace.

Îmbrăcăminte nouă pentru tine

Așa cum îți poți vinde și dona hainele altora, poți cumpăra și haine folosite de alții. Acum este mai ușor ca niciodată să economisești bani. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a experimenta în mod sustenabil cu noi stiluri, deoarece nu cumperi piese noi și le poți revinde cu ușurință.

Cumpără pentru viitorul tău

Dacă corpul tău își schimbă dimensiunea frecvent, așa cum se întâmplă în corpul majorității oamenilor, cel mai bine este să cumperi piese flexibile și care să ți se potrivească în diferite fluctuații. Fie că sunt piese bodycon super elastice sau piese supradimensionate care se vor potrivi în moduri diferite, indiferent de mărimea ta.

Caută mărcile tale preferate

Cumpărăturile pentru unele piese noi, cum ar fi haine de antrenament și lenjerie de corp, nu este un lucru rău. Unele dintre mărcile tale preferate pot produce efectiv aceste articole în mod durabil. Este întotdeauna cea mai bună practică să cercetezi practicile unei mărci înainte de a cumpăra de la aceasta.

ARTICOLE SIMILARE

Trend alert: Military

realitatea

Cum a trecut Dior de la haute couture la cultura pop

Andreea Damian

Street fashion: Laura

realitatea

Vogue Italia promovează modelele de culoare

realitatea

Ziua Inaugurării | Diplomația modei a revenit la Washington

Andreea Damian

Clement Chabernaud și Mariacarla Boscono pentru W

realitatea

Scrie un comentariu