Tabu
Image default
FASHION

Modelul care a fost numit „extraterestru” din cauza unei tulburări rare redefinește standardele de frumusețe

În trecut, modelele trebuia să fie slabe, înalte, cu pielea deschisă și să aibă părul creț sau drept. Melanie Gaydos, un model în vârstă de 32 de ani, încalcă aceste standarde tradiționale și provoacă cu curaj industria modei. Ea subliniază, de asemenea, importanța diversității în lumea frumuseții. În timp ce face acest lucru, Gaydos împărtășește propria ei poveste, care trebuie auzită de toate femeile.

Suferă de o afecțiune genetică rară încă de la naștere.

Melanie Gaydos locuiește în Seattle, SUA. S-a născut cu displazie ectodermică, o afecțiune genetică rară care afectează creșterea pielii, părului și unghiilor. În ciuda criticilor severe la adresa aspectului ei în copilărie, Melanie a perseverat și a devenit un model renumit, obținând numeroase oportunități.

Gaydos și-a început cariera în modeling la Institutul Pratt din New York. Vizibilitatea ei a crescut substanțial după apariția ei într-un videoclip Rammstein, atrăgând multe oferte. Atributele ei unice o fac o potrivire excelentă atât pentru stilurile high fashion, cât și pentru stilurile avangardiste. În mod remarcabil, ea a rezistat să fie etichetată strict ca un model alternativ și a participat activ la diferite evenimente de la New York Fashion Week.

Faima ei a fost câștigată cu greu.

Femeia pe care o vedem astăzi nu a experimentat întotdeauna același nivel de acceptare în timp ce creștea. Ea își amintește cu sinceritate că s-a luptat să-și facă prieteni în timpul școlii elementare. Oamenii au văzut-o adesea ca fiind ciudată, intimidantă și deosebită de restul.

Copilăria ei a fost marcată de aproximativ 30 de operații, ceea ce a dus la spitalizări frecvente și a rata mulți ani din școală. Datorită faptului că genele ei se îndoaie spre interior și i-au cauzat leziuni corneei, ea este parțial oarbă până în prezent.

Gaydos nu numai că a trebuit să îndure cruzimea în primii ei ani, dar a trebuit să facă față și comentariilor negative online. Unii au mers chiar atât de departe încât au comparat-o cu un „ extraterestru”. „Dacă aș fi în preajma lor, copiii ar fugi”, și-a amintit Gaydos.

Din cauza oaselor mici din urechi, ea se confruntă cu dificultăți de auz. Îi lipsesc atât dinții, cât și părul. Deși s-a bazat cândva pe peruci, ea a decis în 2015 să nu le mai folosească, împreună cu protezele dentare. În schimb, ea și-a îmbrățișat adevăratul sine, explicând: „Așa m-am născut eu, iar când te naști într-un anumit fel, supraviețuiești”.

Reflectând la primii ei ani, ea își amintește: „Nu am înțeles de ce oamenii m-au tratat diferit. Este literalmente doar o tulburare a  ADN-ului meu. Este doar felul în care se naște corpul meu. Nu a afectat felul în care gândesc sau ceva de genul.” Cu toate acestea, Gaydos este optimistă că se fac progrese. Ea crede că definiția frumuseții în industria modei și în rândul publicului larg s-a extins dincolo de limitele imaginii „zeiței înalte și perfecte”.

Melanie Gaydos este un exemplu remarcabil de autoacceptare și rezistență într-o lume preocupată de standardele tradiționale de frumusețe. Călătoria ei unică provoacă stereotipurile, promovând diversitatea și individualitatea într-o industrie care cere adesea conformitate.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Kate Moss, Basic Instinct shooting pentru Vogue UK de aprilie

realitatea

S-a născut Karl Lagermouse

realitatea

[Sex And The City] Redescoperirea fustei tutu

Ciocîrlan

Imagini making of “30 de de ani de modeling”

realitatea

Karl Lagerfeld și Repetto = Love

realitatea

If I Were A Boy…

realitatea

Scrie un comentariu