Tabu
Image default
CULTURE Slider

Montreux Jazz Festival ⎪ Ediții live & online

Nume uriașe ale universului artistic precum Nina Simone, Miles Davis și David Bowie au susținut concerte la Montreux Jazz Festival. Cel mai popular eveniment muzical din Elveția, organizat încă din 1967, se reinventează, propunând atât concerte live, cât și online.

Modelul hibrid

Montreux Jazz Festival este cel mai prestigios eveniment muzical din Elveția, care are loc în fiecare vară încă din 1967. Marți, organizatorii acestuia au anunțat că toate edițiile viitoare vor fi transmise și în mediul online. 

„Festivalul își continuă tranziția către un model hibrid de evenimente live și digitale desfășurate anual.”, au declarat organizatorii săi într-un comunicat. 

Strategia noului format de festival a fost implementată încă din 2019, odată cu lansarea Montreux Media Ventures, o filială dedicată special creării de conținut digital. 

Grație unui „acord plurianual” semnat de Qello Concerts by Stingray, companie specializată în difuzarea de concerte live, edițiile viitoare ale festivalului vor fi transmise în direct pe Internet. 

Pentru prima dată de la inaugurarea sa, realizatorii s-au văzut obligați să anuleze ediția din 2020, din cauza pandemiei de Covid-19. Lionel Richie și Lenny Kravitz se numărau printre cele ma importante nume care urmau să concerteze, în 2020, pe scenele elvețiene. Pentru cea de-a 55-a ediție, organizatorii Montreux Jazz Festival vor anunța lista de artiști în cursul săptămânilor viitoare.

De la jazz la toate stilurile muzicale 

Festivalul, organizat în aer liber pe malurile lacului Léman, și-a dezvoltat formatul de-a lungul anilor, oferind și câteva concerte în săli de spectacol precum Stravinski Auditorium, renumit pentru o acustică impecabilă. 

Dacă la început Montreux Jazz Festival era fidel propriului său nume, renunind numai formații și cântăreți de jazz, în timp, acesta și-a diversificat paleta de stiluri muzicale. Artiști ai genurilor hip-hop, R&B, pop, soul și eletronic beats au evoluat pe scenele elvețiene de la Montreux. 

În ciuda anulării ediției din 2020, realizatorii festivalului au demarat multiple  inițiative pentru a nu rupe complet legătura cu fanii evenimentului. Astfel, au fost puse la dispoziție în mediul online cincizeci de concerte legendare din arhiva Montreux Jazz Festival

ARTICOLE SIMILARE

Trupa KISS își încheie cariera cu un turneu mondial

Andreea Damian

De ce va purta Joaquin Phoenix același costum la toate festivitățile de premiere din 2020?

realitatea

ANDRA a debutat cantand o MANEA cu ADI MINUNE

ALEX, noul rege al Olandei / Galerie FOTO

Toamna se înmulțesc relațiile. S-a dat liber la cuffing season

Andreea Damian

Profesorul de științe care a investit 80% din salariu în elevii săi a primit un premiu de un milion de dolari

Andreea Damian

Scrie un comentariu