Tabu
Image default
CULTURESlider

Montreux Jazz Festival ⎪ Ediții live & online

Nume uriașe ale universului artistic precum Nina Simone, Miles Davis și David Bowie au susținut concerte la Montreux Jazz Festival. Cel mai popular eveniment muzical din Elveția, organizat încă din 1967, se reinventează, propunând atât concerte live, cât și online.

Modelul hibrid

Montreux Jazz Festival este cel mai prestigios eveniment muzical din Elveția, care are loc în fiecare vară încă din 1967. Marți, organizatorii acestuia au anunțat că toate edițiile viitoare vor fi transmise și în mediul online. 

„Festivalul își continuă tranziția către un model hibrid de evenimente live și digitale desfășurate anual.”, au declarat organizatorii săi într-un comunicat. 

Strategia noului format de festival a fost implementată încă din 2019, odată cu lansarea Montreux Media Ventures, o filială dedicată special creării de conținut digital. 

Grație unui „acord plurianual” semnat de Qello Concerts by Stingray, companie specializată în difuzarea de concerte live, edițiile viitoare ale festivalului vor fi transmise în direct pe Internet. 

Pentru prima dată de la inaugurarea sa, realizatorii s-au văzut obligați să anuleze ediția din 2020, din cauza pandemiei de Covid-19. Lionel Richie și Lenny Kravitz se numărau printre cele ma importante nume care urmau să concerteze, în 2020, pe scenele elvețiene. Pentru cea de-a 55-a ediție, organizatorii Montreux Jazz Festival vor anunța lista de artiști în cursul săptămânilor viitoare.

De la jazz la toate stilurile muzicale 

Festivalul, organizat în aer liber pe malurile lacului Léman, și-a dezvoltat formatul de-a lungul anilor, oferind și câteva concerte în săli de spectacol precum Stravinski Auditorium, renumit pentru o acustică impecabilă. 

Dacă la început Montreux Jazz Festival era fidel propriului său nume, renunind numai formații și cântăreți de jazz, în timp, acesta și-a diversificat paleta de stiluri muzicale. Artiști ai genurilor hip-hop, R&B, pop, soul și eletronic beats au evoluat pe scenele elvețiene de la Montreux. 

În ciuda anulării ediției din 2020, realizatorii festivalului au demarat multiple  inițiative pentru a nu rupe complet legătura cu fanii evenimentului. Astfel, au fost puse la dispoziție în mediul online cincizeci de concerte legendare din arhiva Montreux Jazz Festival

ARTICOLE SIMILARE

Emma Stone a trăit momente cumplite: „Am crezut că mor”

Andreea Damian

„Cu susu-n jos”: Expozitie de Philippe Ramette

15 combinații de culori perfecte pentru garderoba ta de iarnă

Andreea Damian

Daniel Craig vrea să-și lase copiii pe drumuri. Ce va face cu averea lui de 125 mil. $

Andreea Damian

Coldplay vine în România pe 12 iunie 2024. Cât costă un bilet

Andreea Damian

Sindromul întoarcerii din vacanță. Cum să combați simptomele

Andreea Damian

Scrie un comentariu