Tabu
Image default
lifestyle

MUST SEE: Salonic

De neratat. Muzeul de Arheologie din Salonic, considerat de ghidurile Frommer’s cel mai bun muzeu arheologic din lume, muzeul are expoziții permanente de cultură și istorie elenistică și romană, cu camere speciale dedicate diferitelor momente ale vieții cotidiene în antichitate, de la naștere la viața de familie și până la moarte. Duminica intrarea este liberă.

 

De încercat. Deseori deschis publicului, Lefkos Pyrghos (sau Turnul Alb) este simbolul orașului Salonic. Folosit în trecut de otomani ca închisoare, azi este recondiționat și deloc alb (deoarece nu se mai văruiește și a revenit la culoarea sa inițială). Din vârful turnului puteți vedea în zilele senine muntele Olimp în toată splendoarea sa.

 

De bifat. Agios Dimitrios, cea mai mare biserică din Grecia, vă propune pe lângă mozaicuri interesante și icoane din aur sarcofagul cu moaștele Sfântului Dumitru, fiind un loc de pelerinaj foarte cunoscut.

 

De plimbat. De-a lungul fortificațiilor bizantine, foste ziduri de apărare, parte din construcție datând din secolul III î.e.n. Vizitele cu ghid vă vor inspira și vă vor spune povestea unui oraș mereu deschis străinilor, care a fost ocupat de nenumărate ori și în care sunt îmbrățișate toate culturile.

 

De relaxat. În Piața Aristotelous, locul preferat al localnicilor și turiștilor pentru masa de prânz și pentru cafeaua de după-amiază. În această piață portuară puteți să admirați ritmul cotidian al locuitorilor orașului și să ascultați muzică tradițională grecească.

 

ARTICOLE SIMILARE

Scenariul & regia: Bogdan Mustață

realitatea

David Hasselhoff, spitalizat cu forța

realitatea

Stiu ce faci in aceasta vara ! -¦ KILIPIRESTI!

realitatea

Castiga un set de bijuterii

Kate Moss vrea să scrie o carte de bucate

realitatea

S-a săturat de copii şi i-a aruncat de la etaj

Scrie un comentariu